Etusivu » kahvakuula » Arkitreenaaja on opportunisti

Arkitreenaaja on opportunisti

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Opportunismi wikipedian mukaan: ”(politiikka) vallitsevien olojen (moraaliton) hyödyksi käyttäminen”

Arkitreenaaja on kaltaiseni ihminen, jolla on elämässä muutakin kuin harjoittelu. Eli, kyseessä ei ole ammattiurheilija, vaan esimerkiksi töissäkäyvä perheellinen 35 -vuotias mies.

Arkipäivät saattavat olla tällaisia: aamulla herätys, aamupalan viritys, lasten vieminen eskariin, työmatka, töissä koko päivä palavereja ja puhelimessa puhumista ja sähköpostin lähettämistä, töistä kotiin, lasten hakua, ruuan valmistusta tai valmiiseen pöytään tulemista, lasten kuskaamista harrastuksiin, iltapalakuviot, ja sitten lopuksi pieni ns. ”oma aika” ennen kuin on mentävä nukkumaan.

Ei vaadi liikuntatieteen loppututkintoa huomaamaan ettei tuollaiseen rytmiin ole helposti sorvattavissa esim. edes liikuntapiirakka saati kilpaurheilun vaatima treenimäärä.

Miten vallitsevia oloja voi hyödyntää?

Monta mallia on varmasti olemassa. Mulla on tällainen (nyt kun ei ole kisatavoitetta): yritän joka aamu ennen perusrutiineja tehdä vähän mobbausta. Se on sellaista kevyttä liikkuvuusharjoittelua (Ryhdin sivuilla on Pekka Taipalen hyvä video aiheesta). Panostan omiin jumisimpiin paikkoihin, joita ovat istumatyön takia rintaranka ja lantion alue. Välillä teen myös joogaa, eli aurinkotervehdystä sun muuta. Tiibetiläinen aamuvoimistelu on myös hyvä avaus. Aikaa menee ehkä 5min näissä kussakin, eli ei hirveitä.

Pidän varsinaiset treenit lyhyinä, esim. yksi voisi olla juuri äsken tekemäni tempausintervalli, jossa meni aikaa 15min kaikkinensa. Toinen on se että jos olen liikkeellä puistossa esim. toisen lapsen harrastuksessa toisen kanssa, vedän muutamia leukoja keinutelineessä tai vastaavissa härveleissä.

Noista pikkujutuista tulee viikon mittaa ihan hyvin liikettä, vaikka aina se ei onnistu. Jos mene useampi päivä ilman, paikat ja pää alkavat jumittaa ja siitä lähtee helposti huono kierre, jossa yöunetkin kärsivät.

 

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: