Etusivu » kahvakuula » Ari löysi puolikkaita kuulia

Ari löysi puolikkaita kuulia

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.
Mainokset

Alla on Arin hauska tarina kauppareissusta, jossa oli tullut vastaan puolitettu ”uudenlainen” kahvakuula. Myönnän että en ole testannut ko. kuulaa. Mutta, tiedän että esimerkiksi jo se että kuulan sivulla olevassa kilopainatuksessa saattaa olla joskus sen verran terävästi muotoiltu tasanne, että se painaa rannetta.

Nyt, jos katsoo tuota kuulaa niin huomaa että idea on se, että sitä pidetään kädessä ns. suoralla otteella, eli kahva menee suoraan sivuttain kämmenen läpi. Vain silloin tuo kuoppa osuu teoriassa oikein ranteeseen.

Entä sitten?

No, kuulaa ei ole tarkoitus pitää kämmenessä tuollaisella otteella, siksi että se istuisi paremmin käteen ja paino ei tulisi rannetta vääntävään asentoon. Terveellisempi vaihtoehto on diagonaalinen asento, josta alla kuva. Miten käy kuulan keskellä olevalle onkalolle kun kuula on diagonaalisesti kädessä?

Välineillä on merkitystä sen takia että tarkoitus on pystyä treenaamaan pitkään ilman vammoja, painautumia ja turhia loukkaantumisia. Hyvä väline istuu ihmisen kroppaan, ja se kestää äidiltä tyttärelle tai isältä pojalle. Malliltaan hyvällä kahvakuulalla pitää pystyä tekemään mielestäni kaikki kahvakuulan perusliikkeet kunnolla ja haastavallakin painolla.

Ok, helppohan mun on huudella ”kehän sivusta” koska en ole kuulien maahantuoja. En vain tajua miksi tällaisia tehdään aivan täysin irrallaan nostajien arjesta. Veikkaisin että tässä on taustalla se aloittelijoiden yleinen ongelma, että kyynärvarsiin sattuu räkissä tai rivessä, ja periaatteessa tarkoitus on hyvä. Mutta, se ongelma ei korjaannu välinettä tuunaamalla vaan tekniikan opettelulla.

”Ymmärrän hyvin että kaikki kuulailijat eivät ole kisaajia tai kisaliikeiden treenaajia. Kuntoilun vuoksi tai toisen urheilulajin oheisharjoitteena kuulailu toimii äärimmäisen hyvin. Ja siihen soveltuu miltei kuula kuin kuula, muttei nää kaksi. Toinen muovikahvainen ja sauma keskellä kahvaa sekä täysin muovitettu. Ei varmaan kestä ulkoharjoittelua tai heittelyä. Toinen, puolikas kuula, taas ei istu mihinkään räkkiin ollenkaan. Ehkä siitä saisi hyvän ovistopparin tai kirjahyllyyn tuen kirjoille. Jos siihen laittaisi jotain koukkuja niin ankkurina voisi käyttää kun kahvaan saa narun hyvin kiinni.”

On kahvakuulia ja sitten on “kahvakuulia” « Treenejä ja muutakin puuhaa!.

Asiaan liittyviä linkkejä:

 

 

 

Mainokset

2 kommenttia

  1. Outi sanoo:

    Tuo sinun kategorisointi ”tietämättömyys, vedätys” osuu niin kohdalleen. Ja oli pakko heittää sinne alkuperäiseen kirjotukseen kommenttia.

  2. Satu sanoo:

    Löytyyhän niitä vaikka mitä kuulia kun käy marketeissa. Leikin muutama viikko sitten Stockmannilla ko. puolikuulalla. Olen nähnyt sellaisiakin täysin muovitettuja 2,5 kilon kapistuksia, joita mainostettiin kuulan ja käsipainon yhdistelmänä.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkistot

%d bloggers like this: