Etusivu » rauta » Taviksen oikeus laatutreeniin

Taviksen oikeus laatutreeniin

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Mä olen tavisten puolella. Ai miksi? No, me yritämme mahduttaa treenin johonkin väliin, joka arjen tiimellyksessä löytyy, ja miettiä tavoitteet sitä kautta. Aikaa on vähän ja se pitää käyttää hyvin. Taviksilla on täysi oikeus laadukkaaseen treenaamiseen, se että ei ole sponssattu huippu-urheilija tai liikunta-alan ammattilainen ei saa tarkoittaa sitä että tyydytään huonolaatuiseen treeniin. Päinvastoin, koska aikaa tosiaan on vähän ja resurssit rajalliset, treenin laatu nousee suureen arvoon taviksen elämässä.

Terminologiaa

Mitä tavis tarkoittaa? Ei yhtään mitään oikeasti. Termin keksivät Moon TV:n känniset ja hauskat rokkitoimittajat, kun ajattelivat media-alan ammattilaisina olevan jotain muuta kuin taviksia. Mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan. Tavallisuuden pelko on yleinen ilmiö mutta jos zoomataan hiukan ulos omasta navasta, se on älyttömän huvittavaa. Meitä on täällä miljardeja, luuletko sinä olevasi kovinkin paljon erityisempi kuin kaikki muut?

Olen tosin sitä mieltä että jokaisen pitäisi pyrkiä löytämään oma ”juttunsa”, josta saa inspiraatiota elämään, eikä tyytyä siihen mitä ”kaikki muutkin” tekevät. Sillä, silloin kun innostus pääsee ihmisessä kunnolla vauhtiin, hän loistaa ulospäin kuin halogeenilamppu ja innostaa muitakin.

Mitä on hyvälaatuinen treeni? Onko se joku tietty SuperQualityTactical -systeemi? Ei, vaan se tarkoittaa sitä että tekeminen palvelee omia tavoitteita, se tuo iloa ja energiaa, se sopii muuhun elämään, se edistää terveyttä ja hyvää oloa, jne. Eli, esim. pitkän tauon jälkeen tehty aggressiivinen maastolenkki voi olla tätä jos se helpottaa vaikka nyt työstressiä mutta se ei ole laadukasta jos se hajottaa paikat ja laittaa pitkälle tauolle uudelleen. Kaikki, laatukin on suhteellista.

Mainokset

2 kommenttia

 1. Kukka sanoo:

  Onko joku jossain taviksia vastaan? Eikö tuo ole tavallaan vähän kuitenkin itsestäänselvyys, ja eikö toisaalta ihan kaikki ole taviksia?

  Saman verran se tanko tai kuula kaikille painaa. Eikä 10 km lenkki ole jupille yhtään sen lyhyempi. 😀

  • Marko Suomi sanoo:

   Tavikset itse ovat itseään vastaan. 🙂 Kaikki ovat tosiaan taviksia. Usein asenne on sellainen että ”en mä mitään voi treenata, mä teen vaan tätä tavallista”. Ja tää ei liity ansiotasoon vaan siihen että kokee olevansa jotenkin oikeutettu vain tietynlaiseen treeniin.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: