Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Fokusta valmennukseen, uusia tavoitteita

Fokusta valmennukseen, uusia tavoitteita

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kirjoittelin kuulafoorumin treenipäivyriini tuollaista seuraavista GS-tavoitteista:

”Mietin seuraavia tavoitteita mulle GS:ssä. Tähän asti olen mennyt kisa tai treenivuosi kerrallaan jollain lailla eteenpäin, pitkän tähtäimen tavoitteena tulla paremmaksi nostajaksi.

Nyt rinnalla on uusi tavoite: haluan tulla hyväksi GS-valmentajaksi. Aloitan duunin samantien siten että alan harjoittelemaan valmentamista siirtymällä Ryhdin kisatreeneissä enemmän tsekkailemaan muiden tekniikkaa kuin treenaamaan itse. Olen myös valmis olemaan käytettävissä kenen tahansa Ryhdin kisanostajan tekniikan tai treenien yhteisessä ihmettelyssä, tosin en ilmaiseksi. Hinta on se että henkilöllä pitää olla kisatavoite, hänen olla Ryhdin jäsen ja tulla Hyvinkäälle tuota varten.

Aikarajaa tälle tavoitteelle ei ole, taitaa olla nostamisen tapaan sellainen juttu että valmiiksi ei tule koskaan mutta mihinkään ei pääse jos ei aloita konkreettista tekemistä.

Kisaamista en lopeta mutta en ota paineita mistään lukemista itseni kohdalla hetkeen.”

Olen jo tätä pidempään miettinyt mutta jotenkin tässä kun 35 vuottakin tuli tauluun niin kai sitten mietin enemmän sitä mihin haluan rajallisen aikani lajin parissa käyttää. Nyt tuntuu siltä että valmennuksen harjoitteleminen on mielekäs ja kiinnostava tie. Erilaisia ohjauskokemuksia vaikka mistä mielenkiintoisista paikoista on kertynyt todella paljon, ja ne ovat olleet antoisia mutta nyt tuntuu myöskin siltä että haluan pysytellä lähellä ja keskittyä siihen mitä on täällä. Ja täällä on hyvä tekemisen meininki, lupaavia ja innokkaita nostajia.

Viimeiset 5 vuotta on mennyt aika tiiviisti kisaten, 24 kertaa yhteensä eli n. 5 kertaa vuodessa. Tuossa siis mun merkittävin ”sertifikaatti” kahvakuuliin liittyen, kisakokemus:

http://www.kahvakuulakisat.info/gireviks/view/marko-suomi#competitionsTab

En väitä että olisin paras nostaja tai että olisin treenannut viisaiten, tai että tietäisin treenaamisesta kaiken. Päinvastoin. Olen tehnyt todella paljon virheitä varsinkin alkuaikoina mutta eivät ne siihen jää 🙂 Olen mennyt persus edellä puuhun useita kertoja, mutta uskon että niistä kokemuksista on hyötyä valmennushommissa.

Aina on ollut kisatessa kivaa, vaikka aina ei olekaan kulkenut. Iso tekijä on GS-porukan yhteishenki, ja se että kannustetaan muitakin kuin oman seuran nostajia. Se on hyvä sillä nostaminen itsessäänkin on tietyllä tavalla kuormittavaa, joku turha paskantärkeily siinä ohessa tekisi siitä vain ylikuormittavaa 🙂

Joka tapauksessa, seuran kautta toimiminen on mulle luontaisinta, sillä se mahdollistaa vapauden keskittyä itse asiaan pitkällä tähtäimellä. Täytyy tsekata 5 vuoden päästä 40 -vuotisjuhlien jälkeen että miten homma on mennyt eteenpäin tämän valmennustavoitteen osalta. Uskoisin että suomalainen GS voi joka tapauksessa ihan hyvin silloin, ehkä tämä ns. kahvakuulabuumi on tietyllä tavalla tasoittunut mutta uskon että välinekin on tullut jäädäkseen Suomeen.

Taas meni jaaritteluksi. Toinen tavoite tuon valmennuksen lisäksi voisi olla tiivistämisen taidon harjoittaminen? Oli miten oli, rautaa ilmaan!

Mainokset

2 kommenttia

 1. Kukka sanoo:

  Hienoa Marko!

  Valmentaminen on upeaa, parhaimmillaan siinä näkee kättensä työt, tai ainakin voi pienen hetken keulia ajatuksella, että on jollain tavalla osallisena jonkun toisen menestyksessä ja onnessa. Ei se kaikkea määrää (tuloksissa siis, tietenkään), mutta valmentaja on tärkeä. 🙂 Tai ainakin mulle itselleni on ollut – omaa tärkeyttäni valkkuna en osaakaan sanoa.

  Valmennus on hienoa osittain myös siksi, että on joku jonka kanssa jakaa ilo/suru/onnistuminen/pettymys/paineet/epätoivo .. kaikkea sitä hifistelyä, mikä lajiin kuuluu.

  Haasteellistakin se on, ja helkkarin tunteikasta. I like! 😀

 2. […] kirjoiteltua valmentamisesta ja mentoroinnista. Miten se sitten ihan oikeasti käytännössä toteutuu? No, me kokeilemme Ryhdin […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: