Etusivu » kahvakuula » Suhde rautaan?

Suhde rautaan?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kahvakuula rautaisena metallipallona on äärettömän yksinkertainen väline mutta meillä kaikilla tuntuu olevan oma tapamme suhtautua sen nostamiseen. Sama paino, samat fysiikan lait, erilainen asenne rautaan? Ulkoa katsoen ei voi nähdä miksi ihminen nostaa, näkee vain miten nostaa.

Mielestäni juuri tämä ”miksi” on paljon mielenkiintoisempi asia kuin ”kuinka monta toistoa” tai muut numeroilla mitattavat asiat.

Miksi sinä nostat tai liikutat kahvakuulaa, rautaista punnusta?

20110822-233937.jpg

Mainokset

5 kommenttia

 1. Joanna sanoo:

  SIksi, kun olen sen kanssa vapautettu salien aikatauluista. Voin nostaa sitä missä vain, se mahtuu auton takapenkille tai reppuun.

  Nostan kahvakuulaa siksi, että se välineenä onnistuu olemaan riittävän mielekäs, jotta ylitän itseni sen kanssa joka kerta.

  Siksi.

 2. Outi sanoo:

  Äärettömän hyvä kysymys, jota joskus tulee pohdittua. Mikä siinä tosiaan koukuttaa niin, että saa tarttumaan kahvaan aina vaan uudestaan.

  Minulle kahvakuula on vapautta. Se on vapautta treenata juuri sillä hetkellä, kun se aikatauluun sopii. Vähän ennen saunaa, ruuan ollessa uunissa, koska vaan, kun se hetki osuu kohdalle. Tiedän etukäteen päivän, koska haluan treenata, mutta en läheskään aina voisi lähteä ”klo 19 tunnille”.

  Yhtä paljon kuin se on vapautta, se on myös tie hyvään kuntoon, hetki aivan itselle, vastapaino kaikelle muulle ja mahdollisuus onnistumisen tunteeseen aina yhä uudelleen – ei liian helpolla tosin.

 3. Mä haluun olla vahvempi ja suorituskykyisempi.

 4. Kun tarkemmin asiaa ajattelee, niin nostan myös siksi, että kuulan hyötysuhde on niin ylivoimainen verrattuna muihin lajeihin. Eikä äkkiseltään tule mieleen muuta yhtä sosiaalista yksilölajia, tai sitten en vaan ole itse niihin törmännyt. Ihmiset jotka tämän lajin ympärillä touhuaa on vaan ihan huippuja!

 5. TimoA sanoo:

  Samaa mieltä, mite ylläolevat kirjoittavat. Lisäksi täytyy sanoa, että kun – omiin voimiin nähden – raska kuula heilahtaa kaaressa suoralle kädelle, se tuntuu ihan fiiliksenä hyvältä. Kuula tottelee, mutta sitä pitää osalta hallita.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: