Etusivu » rauta » Hidas kierre ylös, nopea hyppy alas

Hidas kierre ylös, nopea hyppy alas

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Luen todella mielenkiintoista kirjaa nimeltä Your Brain At Work. Siinä kerrotaan aivojen toiminnasta arjessa ja työssä, mitkä asiat vaikuttavat keskittymiskykyyn jne ja vaikka mitä muuta. Monimutkaista asiaa hyvin kirjoitetussa muodossa, suosittelen!

Joka tapauksessa, yhdessä kohdassa kerrotaan aivojen reaktioista uhkiin ja palkintoihin. Uhkien luota juostaan nopeasti pois, palkintoja lähestytään hitaasti ja varovaisesti.

”Even the strongest toward emotion, lust, is unlikely to make you run, whereas fear can do so in an instant. The toward emotions are more subtle, more easily displaced, and harder to build on, than the away emotions. This also explains why upward spirals, where positive emotions beget more positive positive emotions, are less common than downward spirals, where negative emotions beget more negative emotions. Human beings walk toward, but run away.”

Eli, on helpompaa lietsoa itsensä nopeasti hirveään negatiiviseen kierteeseen kuin hitaasti rakentaa positiivista virettä 🙂 Tämä ehkä selittää nettilehtien keskustelupalstojen kommentoinnit, sen miksi kaikkea positiivista pidetään yleisesti hölmönä ja miksi ihmiset saa niin helposti mukaan noitavainoihin verrattuna vaikka siihen että kohotettaisiin yhdessä kuntoa tai jotain muuta. Ne, en tiedä selittääkö mutta samantapainen kaava näkyy.

Positiivisten asioiden luominen vaatii aikaa ja tietoista panostusta, ja saavutukset on helppo tuhota nopeasti. On helpompi murskata ihmisen itsetunto kuin parantaa sitä, helpompi polttaa talo kuin rakentaa se, helpompi vähätellä toisten vaikka nyt kuntoiluharrastusta kuin itse opetella uusia terveellisiä tapoja jne. Oman kuntonsakin saa jyrkkään alakierteeseen äkkiä, verrattuna siihen miten kauan ja pikku hiljaa sen eteen joutuu tekemään töitä.

Siksi, on niin kovin tärkeää että tekee jotain pientä koko ajan itsensä eteen, ja rohkaisee muita heidän pyristelyissään.

Kuvan copyright: (© Copyright hayley green and licensed for reuse under this Creative Commons Licence.)

http://www.geograph.org.uk/photo/965674

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: