Etusivu » kahvakuula » Mielekkyys ei ole katsojan silmässä

Mielekkyys ei ole katsojan silmässä

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Lauri Järvilehto kiteyttää alla olevassa artikkelissaan hyvin ja laajemmin mielekkyydestä ja rahan hankinnasta, josta itsekin kirjoittelin aikaisemmin. ”Rahan ansaitseminen ei ole kuitenkaan oikeasti ristiriidassa kutsumuksellisen työn kanssa.” Todellakin.

Siitä tulee mieleen tarina, jonka Jaakko Heinimäki kertoi eräässä puhetilaisuudessaan:

”Kaksi henkilöä hakkaa kiveä työmaalla. Kolmas tulee paikalle, kysyy ensimmäiseltä mitä tämä tekee. Vastaus kyllästyneellä äänellä: hakkaan kiveä

Kolmas kysyy toiselta saman kysymyksen. Vastaus innostuneella äänellä: me rakennamme tässä yhdessä katedraalia.”

Ulkoapäin ei voi nähdä mitä ihminen tavoittelee loppujen lopuksi, tai miksi. Tarinan ensimmäinen henkilö keskittyi vain kiven hakkaamiseen, toinen koki olevansa osana jotain suurempaa ja hänellä oli horisontissa tavoite, jota kohti ponnisteli.

Samoin voi nähdä oman lajini, kahvakuulaurheilun. Minulle se on tärkeää, tavoitteenani on tulla mahdollisimman hyväksi nostajaksi ja opettaa siinä sivussa muitakin. Lajissa ei ole koskaan valmis, aina voi tulla paremmaksi nostajaksi ja valmentajaksi. Haluan että muutkin pääsevät osallisiksi hyvistä kokemuksista, joita lajin harrastaminen ja siinä kilpaileminen tuovat. Joku toinen näkee sen tylsänä toimintana, jossa tehdään vain paria liikettä ”hei, tää on tylsää, mä haluan vaihtelua”.

Ulkopuolelta ei oikeastaan voi sanoa mistään toiminnasta onko se mielekästä vai ei. Joku työ voi näyttää puuduttavalta tai toisaalta äärimmäisen monimutkaiselta, sen tekijä voi kokea asian monella eri tavalla.

Mikä on sinun kutsumuksesi? Miksi treenaat tai teet sitä työtä mitä teet?

Lauri Järvilehdon artikkeli täällä:

”Kaksi asiaa ovat ratkaisevia: ensinnäkin, että teet enimmäkseen sitä, mikä on sinulle aidosti kutsumuksellista, ja toisekseen, että siitä on muille aidosti hyötyä. Jos joudut tekemään tämän aikaansaamiseksi jotain muutakin, muuttuu myös instrumentti merkitykselliseksi – kunhan instrumentista ei tule pääasia. Tekemisen merkityksellisyys syntyy siitä, kun tienaat elantosi siitä, missä intohimosi kohtaavat maailman tarpeet.”

Kutsumus ja rahan ansaitseminen eivät sulje toisiaan pois | Ajattelun ammattilainen.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: