Etusivu » ravinto » Uutta, vanhaa, lainattua, uutta ja taas vanhaa

Uutta, vanhaa, lainattua, uutta ja taas vanhaa

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Kaksi lausetta, vanhoja molemmat, todennäköisesti hieman kyynistyneiden ”has been” -henkilöiden sanomia:

”Ei mitään uutta auringon alla”

”Olen jo nähnyt kaiken, se on tehty noin ennenkin”

Treeniin, ravintoon ja ns. wellnes -juttuihin liittyy asioita, jotka ovat universaaleja ja ikivanhoja. Omaan terveyteen vaikuttaa suhteellisen paljon se, miten elää, miten nukkuu, miten syö, miten rasittaa itseään. Uskon, että kaikenlaiset trendit menevät aalloissa, nyt on esillä superfood, kymmenen vuotta sitten oli joku muu asia, kymmenen vuoden päästä taas joku muu. Kuitenkin, nämä ehkä ovat vain introja tai ovenavauksia elämäntapavastuun ottamiseen? Joku alkaa seurata treenaamisiaan Crossfitin innoittamana, ja oppii että treenimäärää säätelemällä voi vaikuttaa terveyteen. Joku toinen löytää saman asian kahvakuulatreenin tai painonnoston kautta. Joku löytää vähähiilarisesta oppisuunnasta alkukimmokkeen omien ruokavalintojen seuraamiseen. Lopputulos on sama parhaimmillaan: ihminen, joka ymmärtää oman valtansa ja vastuunsa hyvinvointinsa suhteen. Ns. voimaantunut henkilö 🙂

Pointti? On aivan sama, mitä kautta ajautuu siihen, että ottaa itse vastuun tekemisestään (miten rasittaa kroppaa ja mitä polttoainetta siihen tankkaa), kunhan tekee sen. Ehkä näitä trendejä tarvitaan siihen, että jokainen ”sukupolvi” tarvitsee samoja asioita mutta kerrottuna sen omalla kielellä.

Esim. Harren kirjassa Valmennusoppi, on kaikki mitä treenaamisesta tarvitsee tietää (http://www.adlibris.com/fi/product.aspx?isbn=9519466029&lang=fi). Ja vielä luettavassa muodossa. Mutta, se on vanha kirja, eikä se ole houkutteleva ehkä kaikille. Samat asiat voi kertoa toisellakin tavalla, vaikka nyt sitten jonkun uuden fitness-gurun toimesta. Pääasia on, että ottaa sen askeleen eteenpäin, kokeilee, tekee, soveltaa itselle ja pääsee eteenpäin. Tai siis näin uskon.

Kyse ei ole tiedosta sinänsä, vaan siitä miten se esitetään, miten esitys puhuttelee ja miten se saa soveltamaan asioita omaan elämään. Esim. Supertraining kirjahyllyssä säilytettynä ei kasvata hirveästi kisatuloksia 🙂

Tuossa alla linkki ja lainaus, joka innoitti raapustamaan tämän:

”Feelgood- ja Feelmax -hippien murtauduttua ihmisten mieliin ja lompakoihin, herää ajatus olisiko tämä lumihangessa päällään seisovien, vedensuodattimia hehkuttavien superterveysgurujen valtaama markkinarako ollut täytettävissä oleellisemmallakin informaatiolla.”

K.I.S.S. | K3 Fitness.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: