Etusivu » ravinto » Mustikoiden kerääminen uusi supertrendi?

Mustikoiden kerääminen uusi supertrendi?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Luonto ei ole onnistunut brändäämään itseään, vaikka luonnossa oleskelu onkin todella monella tavalla hyvinvointia edistävää:

Luonnossa ja etenkin metsäisessä ympäristössä liikkuminen näyttäisi vaikuttavan positiivisesti niin ihmisen psyykkiseen kuin fyysiseenkin terveyteen, alkaen positiivisen ajattelun lisääntymisestä stressin lievittymiseen ja jopa syövän ehkäisyyn!

Metsien tervehdyttävä vaikutus liittyy luultavasti siihen seikkaan, että ihminen on psyko-fyysinen kokonaisuus: täysin fysiologisiltakin vaikuttavien sairauksien taustalla on usein myös psyykkisiä tekijöitä. Itämainen lääketiede on jo kauan ymmärtänyt tämän. Esimerkiksi Japanissa ns. metsäkylpyä – metsäisessä ympäristössä kävelyä, jonka aikana mieli lepää – on pidetty ihmisen terveydelle hyvänä, ja nyt tieteellinen tutkimus on vahvistamassa tätä.

Seminaarin paneelikeskustelussa kiinnostava huomio oli, että luonnon virkistyspalveluja ei ole onnistuttu – markkinointikielellä  sanoen – brändäämään riittävän hyvin. Ehkäpä uusien tutkimustulosten myötä kannattaisi lanseerata jokin luonnon kokonaisvaltaista hyvinvointivaikutusta paremmin kuvaava käsite.”

Terveyttä metsästä « Luonto-Liiton metsäblogi – ajankohtaista metsiensuojelusta: metsien suojelu, metsien tila.

Ja suomalaisissa metsissä on ybertrendikästä superruokaa.

Yksi tunnetuimmista kotimaisista superruuista on mustikka, jonka satokausi on nyt parhaillaan menossa. Mustikkaa on viime vuosina tutkittu paljon ja tulokset ovat aina vain positiivisia.

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2011/07/suomen_luonnossa_on_paljon_superruokaa_2730148.html

Eli voiko näistä kahdesta jutusta päätellä että mustikoiden kerääminen metsässä on sekä älyttömän terveellistä että supertrendikästä?

On todella hyvä että tällaista kovaa faktaa saadaan pöytään metsässä oleskelun terveysvaikutuksista. Kuten Jari Sinkkonenkin joskus sanoi lapsista ja läheisyydestä tehdystä tutkimuksesta: ”nyt pölvästitkin tajuavat halata lapsiaan kun sen hyödyistä on tieteellistä näyttöä”.

Jos siis haluat olla sekä ylitrendikäs että terve, mene metsään mustikkaan! Jos taas haluat olla trendejä ja kaikkia muotivirtauksia vastustava epäluuloinen suomalainen ja tehdä niinkuin täällä on aina tehty tähän aikaan vuodesta, mene metsään mustikkaan! Win-win.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: