Etusivu » rauta » Haaste kaikille!: kansallinen ÄLLLI -teemaviikko

Haaste kaikille!: kansallinen ÄLLLI -teemaviikko

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Älä Levitä Lannoitetta, Levitä Inspiraatiota -teemaviikko alkaa maanantaina. (Käytän lannoite -sanaa paskan tai hevonpaskan tai vastaavan tilalla koska kiroilu ei vahvista tätä sanomaa) Onko sinulla munaa tai munasarjoja lähteä tähän ennennäkemättömään hankkeeseen mukaan?

Ai mikä teemaviikko?

Maailma on täynnä väärinkäytöksiä, kuolemaa, pahuutta, epäonnea, korruptiota ja Big Brother -uutisia sekä Justin Bieberin sinkkuja. Ne ovat isoja juttuja niitä omakohtaisesti kokeville, mutta median kautta nautittuna niistä ei ole mitään hyötyä. Tsekkaa vaikka tuolta: http://www.selfgrowth.com/articles/Kamhi1.html

”People’s desire to learn about disasters is part of human nature. I was surprised when I have learned, that human beings use their biological systems to save themselves! Experts say: When you pay attention to other people’s adversity, you will keep the same thing from happening to you! Our interest in disasters is a matter of self- preservation.

Very interesting! My question is: Why does the media misuse the power of our natural biological system? The problem with watching bad news is that when we look at people suffering, our bodies react in the same way. When we see a person in pain, it will activate the pain-sensitive regions of our own brain. Human brains are equipped with ”mirror neurons” to help us mimic the
people around us. It’s part of our genetic heritage. The media understands the meaning of control, and how to use it to control us.

In our body we have so called ”control buttons” .These ”buttons” will help us, keeping our stress under control. But, if we have no control, or if we have little control, the stress will get to us. By watching all these adversities we have no control at all.
Because we have no control, we experience fear, stress and
anxiety!

That is the reality of human nature.

The media understands human physiology. Their motto is: ”If you like to see disasters, we will provide you with disasters.”

The media doesn’t care about people’s stress. They care only about profit. Profit from us, imperfect human beings.”

Suomeksi = Iltalehti ja muut sen kaltaiset roskajulkaisut tekevät rahaa sillä että ihminen on luonnostaan kiinnostunut katastrofeista. Katastrofin näkeminen median välityksellä aiheuttaa meihin voimakkaita stressireaktioita, jotka vaikuttavat hyvinvointiin. Se on tuhoisaa koska useinkaan emme voi lainkaan vaikuttaa lehtien revittelemien ihmisparkojen ikäviin kohtaloihin, meille jää vain reaktio.

Miten pääsen mukaan?

Se on helppoa. Levitä eteenpäin FB.ssä ja blogeissa vain sinussa inspiraation aikaansaavaa materiaalia ensi viikon ajan. Esimerkiksi TED.com:ssa sellaista on paljon. Toinen vaihtoehto on että levitä vain sellaista mistä on ollut sinulle hyötyä tai mistä voi olla ystävillesi hyötyä.  Älä lue lööppejä, älä seuraa Iltiksen ja muiden vastaavien ”uutisointia” viikkoon.  Jos otsikko lemuaa skandaalilta tai katastrofilta, älä edes klikkaa sitä.

Mutta entä jos missaan jotain? Viikko on pitkä aika! Kansalla on oikeus tietää!

Jos katastrofi koskettaa sinua tai läheisiäsi henkilökohtaisesti, saat kyllä tietää siitä ilman haaskalintujakin. Pärjäät viikon ilman tietämättä mitä kaikkea hirvittävää sinulle tuntemattomat ihmiset ovat joutuneet kokemaan, tai miten presidenttiehdokkailla on ollut keskenään kiihkeä suhde 70-luvulla ja siitä syntynyt lapsi hakee nyt kostoa tekemällä aiheesta elokuvaa Hollywoodissa tai miten kaikki maailman ihmiset tulevat tänne viemään meidän naiset ja työpaikat.

Uskallatko lähteä mukaan? Jos et pysty kokonaiseen viikkoon, yksi päiväkin on jo hyvä juttu.

Mainokset

2 kommenttia

  1. […] Asiaan liittyen, osallistu kansalliseen ÄLLLI-viikkoon! […]

  2. […] Riekki kirjoittaa ÄLLLI -viikon hengessä. Mitä tietoa kannattaa ottaa sisään ja mitä ehkä […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: