Etusivu » rauta » Blogit ja vertaisoppiminen

Blogit ja vertaisoppiminen

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Erittäin positiivista että wordpressissa on nyt koko ruudun kirjoitustila. Nyt ei muuta kuin se päälle ja musiikkia taustalle niin voi uppoutua täysin kirjoittamiseen.

”Aiheeseen”: tässä kirjoitus vertaisoppimisesta ja netistä:

http://www.hs.fi/juttusarja/pekkala/artikkeli/Vertaisoppiminen+muuttaa+sekä+pornon+että+powerpointit/1135266346272/?cmp=tm_etu_kolumni

Kahvakuulaharjoittelussa ja varsinkin GS:ssä tämä on ollut tehokasta. Porukkaa on tullut koko ajan lisää mukaan, ja kahvakuulafoorumi, kuulablogit sekä nykyään Facebook antavat helppoja mahdollisuuksia jakaa oppia eteenpäin. Oppimisen tehokkuus kertautuu, kun treenaajille on yhä enemmän saatavilla ryhmiä, joissa treenata, ja sen päälle vielä tekniikkaihmettelyä foorumit täynnä. Eli asiasta kiinnostunut löytää kyllä tietoa aika minimaalisella kaivamisella. Tämä on hyvä juttu. Tason kovan kohoamisen näkee tuoreissa nostovideoissa Kuusamon ja Haapajärven kisoissa. Uusien nostajien tekniikka on hämmentävän valmiin oloista heti ekalla kisakerralla. Toki hiottavaa aina on mutta nämä ihmiset tietävät mitä ovat tekemässä, toisin kuin me muutama vuosi sitten 🙂 Oikein!

Blogien merkityksestä näinä ”FB -aikoina”:

http://opeblogi.blogspot.com/2011/05/kannattaako-blogikirjoittaminen-naina.html

Tietenkin se kannattaa. FB on virta, kuten Twitter. Sinne voi mennä dippailemaan, ja mukaan tarttuu jotain mikä juuri silloin sattuu olemaan pinnalla. Eli jos FB:ssä haluaisi pysyvyyttä, pitäisi jotain juttua tai siihen linkittävää tai samaa sanomaa toistavaa linkittää sinne uudelleen ja uudelleen ja uudelleen, jatkuvasti. Se voisi olla homma, jota tehdään jollain Danten Infernon tasolla mutta ei siinä mun mielestä mitään pysyvää tai arvokasta ole. Blogi on aste pysyvämpään suuntaan, sinne voi palata ja sieltä voi löytää jotain. Aste eteenpän siitä on tietysti kirja, jonka voi noukkia aina uudelleen ja uudelleen hyllystä ja ammentaa inspiraatiota.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: