Etusivu » rauta » Heikoimman lenkin positiivinen sanoma

Heikoimman lenkin positiivinen sanoma

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Heikoimman lenkin etsiminen ja parantaminen. Jossain treenisysteemeissä tällaista kutsutaan muistaakseni konjugaatiomenetelmäksi. Analysoidaan omaa tekemistä ja kykyjä, etsitään heikoin kohta ja sitten vahvistetaan. Sitten tehdään sitä jonkin aikaa, katsotaan taas uudestaan tilanne ja käydään seuraavaksi löytyvän heikoimmain lenkin kimppuun. Ja tätäkin toistetaan, loputtomiin. Koskaan ei tule valmista. Tärkeää on että heikointa lenkkiä ei koskaan hylätä kuten tosi-tv:ssä vaan sitä vahvistetaan jotta kokonaisuudesta tulisi parempi kuin ennen.

Asioihin voi siis vaikuttaa, jos vain tekee niille jotain. Jos ei tee, silloin mitään ei tapahdu. Siksi mitään treeniinkään liittyvää asiaa ei voi aidosti ulkoistaa. Vaikka onkin kiva että voi maksaa jollekin siitä, että tämä esim. suunnittelee treenejä tai tulee jopa lenkille mukaan motivoimaan, se todellinen tekijä on aina itse. Keho ei tiedä mistä motivaatio liikkumiseen tulee, se tietää vain sen onko liikettä vai ei. Ja kehon kannalta liike on yhtä tärkeää kuin ravinto, ruoka ja juoma. Tottakai, me olemme erilaisia ja pelisilmällä varustettu treenaaja tietää että jos on itse sellainen, joka kaipaa muiden tsemppausta niin sitten tsemppaaja kannattaa hankkia, sillä tärkeintä on se että keho saa liikettä (treenin kannalta) eikä se onko se oma tapa liikkua jonkun urpon mielestä se paras ja fiksuin ja filmaattisin tapa.

Uusien tutkimusten mukaan aivotkin kehittyvät läpi elämän, eivätkä ole loppuun asti vain hitaasti kuoleva harmaa kasa hermosoluja. Soluja syntyy uusia, ja yhteyksiä niiden välille myös. Jos siis opettelee uutta, liikkuu uudella tavalla, tekee jotain eri tavalla kuin ennen. Tämä on rajattoman voimakas ajatus. Voi ottaa uuden suunnan, joka päivä on mahdollisuus, voi päästä eteenpäin.

En silti usko täysin siihen The Secretin “voit saada kaiken mitä haluat jos vain visualisoit sen” itsekkääseen ja omaan napaan tuijottavaan ideologiaan. Sillä siinä maalataan taivaanrantaa rajusti minäminäminä:llä. Jos kaikki haluavat samaa hernekeittopurkkia yhtä aikaa, mitä sille tapahtuu?

Me emme ole tasavertaisia. Mutta, jokainen on jossain lähtötilanteessa juuri nyt. Tilanne on mikä se on, jollain se on “parempi” kuin toisella. Silti, seuraava askel on se mihin voi vaikuttaa. Minusta ei voi tulla voimistelun maailmanmestaria mutta voin opetella seisomaan käsillä paremmin. Minusta ei voi tulla Brad Pittin näköistä siinä yhdessä Fight Club:n kohtauksessa mutta voin kävellä pystyssä hyvässä ryhdissä ja nukkua hyvät yöunet ja näyttää niin hyvältä kuin näillä geeneillä voi. Minusta ei voi tulla 25 -vuotiasta koripallomiljonääriä mutta minusta voi tulla 40 -vuotias parempi kahvakuulan nostaja.

Mainokset

1 kommentti

  1. […] Heikoimman lenkin positiivinen sanoma […]

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: