Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » GS – idea lajista

GS – idea lajista

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Alan Mooren loistavan sarjakuvateoksen V For Vendetta:n lopussa antisankari on kuolemaisillaan ja hänen apurinsa haluaa vihdoin kurkata naamion taakse, nähdäkseen edes kerran rakkaan isähahmonsa kasvot.

(http://www.iphone-wallpaper.co.uk/images/wallpaper/121114783228-v-for-vendetta.jpg)

V, siis antisankarimme, sanoo: ”älä tee sitä, en halua että näet minut ja idea latistuu pelkäksi ihmiseksi. Idean pitää elää minusta huolimatta.” (vapaa muistinvarainen lainaus)

Ajattelen lajista, siis tässä tapauksessa GS:stä, samalla tavalla. Idea kahvallisen kuulan nostamisesta mahdollisimman hyvin on idea, isompi kuin kukaan yksittäinen nostaja, valmentaja, tuomari, liiton presidentti, viimeisin fitness -koneiston trendi, tavaramerkitty treenimetodi tai amerikkalainen kahvakuulajulkkis. Meillä on hienoja idean ilmentymiä, kuten Fuglev tai Mishin tai Rudnev tai Fedorenko tai Imes tai Johnny tai Joni tai Maarit tai Kukka mutta kukaan meistä / heistä ei ole yhtä kuin GS.

Sain ajatuksesta hajua ekan kerran kun menin kauan sitten Latviaan nostamaan. Siellä oli porukkaa, joista näki että he ovat kisanneet jo kauan, jo harmaantuneiden valmentajiensa johdolla, jotka myös olivat aikanaan kisanneet jo kauan. He olivat iloisia siitä että joku uusi tuli mukaan osallistumaan samaan toimintaan. He jakoivat tietoa ja kannustusta, koska näkivät että yritän jotain samaa kohti kuin hekin vaikka en osannut mitään.

Tämä kuva Tallinnasta vuodelta 2009. Sama idea, eri liitto, eri ihmiset (no, osittain samat mutta paljon uusia), eri kuulat, eri paikka jne jne. Kokoonnutaan, nostetaan, yritetään oppia lisää, jaetaan kokemuksia.

Tässä kuvakooste (alkuperäiset Simo Kajalainen ja Jussi Helttunen) Hyvinkään kisoista tältä vuodelta. Sama meno jatkuu, paljon uusia naamoja (ja hienot ilmeet!).

Tämä on se syy miksi GS viehättää minua. Kun osallistun siihen omalla panoksellani, osallistun johonkin paljon isompaan ja vanhempaan juttuun kuin ”mun treeni” tai ”kuumin hottijumppa”. Jatkan perintöä, joka on tullut yli sadan vuoden takaa, ja olen yksi pieni osa isoa ketjua.

SM 2010, Tampere.

GS on helppoa, koska ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen. Toki, on paljon eri treeniteorioita ja -menetelmiä ja ties mitä mutta ratkaisevaa on se että pyritään nostamaan hyvin ja paljon ja pitkään. Jokainen nosto on pitkän perinteen jatkamista.

Hyvinkäältä 2011. Ei mikään paras lukitus mutta nosto silti 🙂

Mainokset

2 kommenttia

  1. jake heke sanoo:

    Hyvä juttu ! Se on totta,että olemalla mukana on osa isompaa juttua.Se juttu on alkanut paljon ennen mua ja jatkuu mun jälkeenkin! COOOL

  2. Kukka sanoo:

    ”GS on helppoa” .. heh.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: