Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Raakaa rentoutta ja urheiluhenkeä

Raakaa rentoutta ja urheiluhenkeä

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Alla video, jossa kulminoituu paljon asioita mitä arvostan kahvakuulaurheilussa (=girevoy sport). Kyseessä on legendaarinen Fedor Fuglev, joka on moninkertainen maailmanmestari ja ties mitä. Sen lisäksi hänen olemuksensa säteilee elinvoimaa, rentoutta ja kaiken lisäksi kaveri on erittäin mukava. Muistan elävästi kun hän yhtäkkiä Venspilsin kisojen lämmittelyhuoneessa alkoi neuvoa joukkuettamme, muistaakseni vuoden 2009 turnauksessa. Ja samana iltana oli kutsumassa meitä treenaamaan kanssaan mustanmeren rannalle.

Joka tapauksessa, tuossa mallia nostamiseen ja asenteeseen kenelle tahansa. Kiinnittäkää huomiota asentoon palkintolavalla, hyvä ryhti, avoin rintakehä, rento olemus. Ei mitään turhaa jännittämistä tai pullistelua vaan reilusti oma eläimellinen itsensä 🙂

 

 

Mainokset

2 kommenttia

 1. edu sanoo:

  Tuli tuosta videosta mieleen jo aiemmin askarruttanut asia. Nostajilla on räkkiasennossa selkä aivan notkolla. Maallikon silmään se näyttää niin pahalta että vihloo ihan omia välilevyjäkin. Miksi noin?

  • Nimetön sanoo:

   Jos katsoo sivulta niin hyvässä räkkiasennossa kuulan painopiste on lantion ja jalkojen päällä, eli vääntöä ei tule suoraan selälle, vaikka se onkin taakse päin taivutettu.

   Asennon tavoite on mahdollistaa mahdollisimman tehokas voiman välitys maasta lantion ja käsien kautta kuuliin, jotta ne saadaan lentämään ylöspäin.

   Idea on myös että räkissä pystyy lepäämään luurangon kannatellessa kuulia, eli jalkojen ja käsien rentouttaminen. Keskivartalon hahmotus ja hallinta on toki tärkeää.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: