Etusivu » kahvakuula » Tietämättömyys lisää iloa?

Tietämättömyys lisää iloa?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Aloitin lukemaan Suuri Kaalihuijaus -kirjaa (linkki alla). Siitä käy esiin se että kaikki ihmiset ovat hyvin autuaan tietämättömiä aiheista, jotka itse kokevat tärkeäksi. Kirjassa käsitellään asiaa politiikan kautta mutta sama pätee ihan selvästi ravinto- ja liikunta-aiheisiin. Aika harva ymmärtää ruoka-aineista mitään (en itsekään) mutta silti saattaa lähteä hyvinkin äkkiä ”barrikadeille” kun selviää että meille ”pakkosyötetään” nyt vaikka lisäaineita tai piilosokeria. Ja toisaalta ollaan super-innoissaan jostain ”maailman tehokkaimmasta treenimenetelmästä” tai Rajattomasta Rannekkeesta, joka parantaa tasapainon ja jenkkakahvat. Vaikka jos katsoisi ihan jotain ns. tietoa aiheesta ja hieman perehtyisi niin huomaisi että noi lisäaine -asiat eivät ole kovin ihmeellisiä (voivat olla, tämä kommentti vertauksen vuoksi). Tai jos ymmärtäisi kokonaisuuden liikunnasta niin olisi aivan selvää että ”mitään uutta ei ole auringon alla” ja ihmisen liikkuminen on sitä samaa kuin 10 000 vuotta sitten.

MUTTA.

Onko tiedolla loppujen lopuksi niin paljoa merkitystä? Onko tärkeää että ymmärtää hirveän tarkasti mitä on tekemässä, jos se ns. toimii eli tuottaa iloa ja jotain mitä siitä hakee? Onko tärkeämpää tehdä ja nauttia kuin analysoida ja mitätöidä? Kuinka moni meistä muka ymmärtää kaikkeen omasta mielestään kivaan tekemiseen liittyviä isoja kokonaisuuksia? Oletko mieluummin kädet taskussa seisova kriittinen rokkipoliisi vain yleisömeren mukana nauttiva tietämätön fani?

Huomaan olevani liikunnan suhteen hieman kateellinen monelle innostuneelle. ”hei, tää  XYZ  on aivan mahtavaa ja varmasti maailman tehokkain juttu!” Eihän se tietenkään ole jos edes vähän zoomaa ulospäin ja on ns. objektiivinen. En väitä että ymmärtäisin urheilusta hirveästi mutta kokemuksen kautta olen huomannut että monissa lajeissa ja ns. metodeissa on enemmän yhteistä kuin oikeaa eroa. En usko enää mihinkään Eliittiohjelmiin tai Salaisuuksiin, joihin joskus halusin uskoa. Nyt tiedän että kun teen säännöllisesti mun mielestä mielekästä treeniä niin se on se mun maailman tehokkain ohjelma. Silti, haluaisin joskus kokea sen sokean innon tunteen uudestaan. Voi olla että se vaatii jotain uutta tekemisen muotoa kokonaan?

(kuva googlen kuvahaun kautta: https://marksgs.files.wordpress.com/2011/03/ignorance.jpg?w=300, http://ghaliahyaghaliah.blogspot.com/2010/06/ignorance.html)

Linkki Suuri Kaalihuijaus -kirjaan:

http://www.teos.fi/fi/kirjat/index.php?sub=2&id=328

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: