Etusivu » kahvakuula » Kuka omistaa kahvakuulan?

Kuka omistaa kahvakuulan?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Törmäsin Pirjon blogiin (kuuliikkuja.blogspot.com) sattumalta ja luin sieltä tärkeän tekstin, joka koski ikävää asiaa. Hänelle on väitetty että kahvakuula olisi suojattu ja että vain ohjaajakoulutuksen omaava saisi ohjata tunteja tai leirejä:

”Mutta nyt kävi niin, kun aloitin kahvakuulaohjauksen omalla, kivalla porukalla niin sitten ihan jostain muualta tulee kautta rantain viestiä, etten saisi koko ryhmää pitää! Kuulen juttua, että nimi kahvakuula olisi suojattu ja että ryhmän ohjaajan pitää olla juuri kahvakuulakoulutuksen saanut.”’

Oikein kiehahtaa kun lukee tuollaista!

Nyt tarkkana, sillä tulee tärkeä huomio: Tuollaista väittävä puhuu täyttä bullshittiä eli suomeksi hevonpaskaa tai kakkaa.

Kukaan ei maailmassa tai Suomessa omista sanaa ”kahvakuula”, tai omista oikeutta määrätä kuka sillä nostamista saa ohjata. Kahvakuula on 30o vuotta vanha väline ja sitä on nostettu kauan ennen kuin sertifikaatteja oli edes keksitty. Suomessakin on tällä hetkellä 3 tai 4 eri firmaa (maailmalla kymmeniä) jotka tarjoavat ”kahvakuulaohjaaja” -kurssia tuotteena. Mikä näistä kaikista olisi sitten se, joka määrää kuka saa ohjata? Ovatko eri sertifikaattisysteemien myyjät käyneet kaikki toistensa koulutukset? Onko jossain joku kahvakuulaylijumala? Haloo.

(kuva: http://arthropoda.southernfriedscience.com/?attachment_id=152)

On hyvä että on ohjaajakoulutuksia (olen itsekin käynyt 3 erilaista mutta ohjannut jo ennen niiden käymistä) mutta ihan turha kuvitella että ne antaisivat oikeuden tehdä jotain, tai että niiden myyjillä olisi valtaa sanoa mitä kukakin  ohjaa ja missä.

Muutama vuosi sitten kuulin vastaavan tarinan, eräs nimeltä mainitsematon kaverimi oli aloittanut lähisalillaan kuulatuntien vedon. Hän oli sitten innoissaan kertonut eräälle nimeltä mainitsemattomalle ”kuulagurulle” asiasta. Ja reaktio oli jotain tällaista ”ette te voi siellä mitään vetää ilman mun lupaa käymättä mun kursseja”. Eivät tietenkään mitään lupia jatkossakaan kyselleet 🙂

Alkuperäinen teksti, josta avautumiseni sai alkunsa, kokonaisuudessaan tuolla:

http://kuuliikkuja.blogspot.com/2011/02/mistahan-nyt-tuulee.html

Pirjolle paljon tsemppiä ja samoin muille treenien vetäjille. Treenien ohjaus on ihan tarpeeksi haastavaa ilman tuollaista pelleilyäkin 🙂

Mainokset

3 kommenttia

 1. Outi sanoo:

  Jestas. 😀 Juu, sertifioinnin into tulee muista lajeista. On siinä sitten ohjaajakouluttajilla tekemistä, kun yrittävät pitää vapaan kahvakuulakentän näpeissään.

 2. Naina sanoo:

  Voihan Venäjä! Seuraavaksi kai joku ilmoittaa omistavansa spagaatin.

 3. Pasi sanoo:

  Nykyään muotia on kaiken sertifiointi, mikä osaltaan vääristää vanhoja/uusia liikuta-/urheilumuotoja. Luodaan mielikuva tavalliselle harrastajalle, että vain sertifioitu ohjaaja voi ohjata ko. lajia ryhmässä, vaikka asia toisin olisikin.

  Toisaalta se on hienoa, että kuluttajat ovat valveutuneita ja ottavat esille tällaisiakin asioita. Varsinkin jos ryhmäliikuntatunteja, esimerkiksi korvausta vastaan pitää on mun mielestä ainakin ihan positiivinen asia, että kouluttajalla on esittää jotain meriittejä/vahvaa kokemusta. Vaikka ei se ”linsenssi” sitä osaamista välttämättä tuo, mutta kertoo kuitenkin, että ohjaaja on asian eteen jotain tehnyt.

  Enemmän itseäni huolestuttaa se, että jokainen haluaa olla ohjaaja, vailla mitään meriittejä/kokemusta. Jos ohjaa, niin kyllä siitä ohjaamastaan lajista jotain pitää tietääkin. Pitää osata ottaa huomioon tekniikat, kuinka niitä korjata, muut lajin erityispiirteet ja sen soveltuvuus harrastajalle.

  Itse kun aloitin kahvakuulailun kävin mielenkiinnosta ohjatulla tunnilla, mutta ohjaajalla ei ollut kuin intoa. Jos niillä harjoittelumenetelmillä olisin jatkanut olisi saanut lajille sanoa hyvästi jo aikaa sitten.

  Tsemppiä jokaiselle joka harjoituksia vetää!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: