Etusivu » rauta » Health Haven Gym ja paras treeniväline?

Health Haven Gym ja paras treeniväline?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Alla olevassa blogissa kritisoidaan asiallisesti treenivälinemarkkinointia, ja siinä on paljon hyviä pointteja. Kahvakuula on väline, joka soveltuu tiettyyn tekemiseen hyvin mutta ei kaikkeen mahdolliseen parhaiten. On oikeastaan hassua että täysin eri juttuihin soveltuvia välineitä verrataan ja väitetään jonkun olevan paras. On todella tärkeää että harjoittelija jossain vaiheessa miettii mikä on oma tavoite ja miksi jotain tekee, koska se on mielestäni ainoa tapa löytää ne oleelliset jutut treenissä, siis jos se kiinnostaa. Käärmeöljykauppiaan myyvät aina välineitä yliampuvasti, se ei varmaan koskaan muutu mutta omasta mielestäni kahvakuula, levytanko ja oma keho ovat selkeitä klassikkoja fyysisessä harjoittelussa.

Yksi asia, mistä olen tekstin kanssa eri mieltä on tuo kehityksen pitäminen automaattisesti parempana. Salit ovat nykyisin täynnä mielestäni täysin turhia välineitä, ja on paikkoja, joissa ei ole kunnolla tilaa klassikkovälineiden käyttöön. Eli on sekin kehitystä mutta ei mun mielestä lainkaan hyvää kehitystä. Ihminen ei opi liikkumaan paremmin kikkailemalla ylikalliissa laitteissa, vaan opettelemalla liikkumaan paremmin. Oikeastaan olen sitä mieltä että kaikki se, mitä hyvään liikkeeseen tarvitaan on jo keksitty kauan sitten, pitäisi vain tehdä sitä työtä ja käyttää kehoa nyt.

Mutta, kuten Steve Shafley on sanonut: ”perusteet toimivat mutta ne voi myydä vain kerran.”

http://healthhavengym.blogspot.com/2011/02/kahvakuula-paras-harjoitusvaline.html

Mainokset

2 kommenttia

  1. Jan sanoo:

    Mielestäni koko kuntosalialan kehittyminen suurien liikuntakeskusten suuntaan on suurin syy kunnollisten harjoituspaikkojen puuttumiseen. Perinteisillä saleilla joissa on hyvät tilat käyttää vapaitapainoja on myös usein mahdollista harjoitella esim. kahvakuulilla. Muistan hyvin 80-luvulla kun harjoittelijat toivat salille omia harjoitusvälineitä kaikkien käytettäväksi. Nykyisillä ketjusaleilla tämä ei taida onnistua.

  2. Outi sanoo:

    Varmastikaan yksiselitteisesti parasta liikuntavälinettä ei ole olemassakaan. On vain monenlaisia ja eri ihmisille eri tavoilla sopivia. Tärkeintähän on, että mitä ikinä harrastaakaan – siitä nauttii ja siitä saa itselleen enemmän kuin muista.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: