Etusivu » rauta » Mun kultti hakkaa sun kultin!

Mun kultti hakkaa sun kultin!

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Onko oikeaasti mitään hyvinvoinnin kannalta väliä miten treenaa tai miten syö tai mitä muuta hyvinvointisysteemiä toteuttaa? Onko työtehtävällä sinänsä merkitystä työtyytyväisyyden kannalta? Jne. Uskon että on aivan sama noudattaako Paleota, runsashiilarista, kaalikeittosysteemiä, suklaan ahtaamista, Crossfittiä, ”GS -tyyliä”, extra-super-functional-training:ia tai Bodypumppia …… JOS itsellä on sellainen ote ja asenne ja tunne tekemisestä että tekee itselleen mielekkäitä asioita niin että on joku oma vastuu siitä tekemisestä.

Jos ottaa itse vastuun omasta hyvinvoinnistaan, tekemällä valintoja itse, silloin seuraa olo ja oivallus että ”kun teen näin, se vaikuttaa tähän ja mulla on parempi olo”. Ja siitä voi seurata onnistumisen kierre jos jatkaa sitä mikä toimii ja vähentää sitä mikä ei toimi, eli ajelehtimista tahdottomasti tekemällä kuten aina ennenkin ja valittamalla. Ehkä. Nämä ovat yksilöllisiä juttuja mutta en usko että joku viimeisen kymmenen vuoden aikana keksitty hyvinvointiaktiviteetti on sen kummempi kuin 150 vuotta tehty itsenäinen päätös tehdä jotain elämässään toisin kuin ennen ottamalla siitä itse vastuu.

Totta kai, kun lähtee johonkin juttuun mukaan, siitä innostuu ja sitä saarnaa kaikille tyyliin ”kun mä aloitin tän mega-spesial-lumihiutale -treenikuurin, niin oli heti 150% parempi olo ja pikkujouluissakin parempi tsäkä!”. Ja se on hienoa. Silti, ihan sama mikä se juttu on nimeltään, kunhan se on itselle mielekästä. Julistan itsekin omia juttuja koska pidän niitä tärkeinä mutta en enää tosissaan usko että ne jutut eroavat niin paljoa muista jutuista, mistä intoillaan toisaalla. En väitä että olisin itse parempi, olen elänyt usein sen sokean yksisilmäisyyden vaiheenkin, jossa uskoin tosissaan siihen yhteen juttuun. Varmaan sekin on tyypillistä käyttäytymistä että otetaan se oma juttu ikäänkuin kultiksi sitä tekevän porukan kesken, ja vertaillaan sitä muihin ”tää pekdekkitreeni on NIIN paljon parempi kuin toi kahvakuula mutta noi urpot ei tajua mutta onneksi te tajuatte!”. 🙂 Laumaeläinten tapa?

(kuva täältä: http://www.cold-moon.com/images/Motivators/GMs/Cultists.jpg)

Jussi Riekki innoitti tähän paatokseen ”Entä jos ruokavaliolla ei ole väliä?” -tekstillään:

http://www.jussiriekki.fi/?p=652

Mainokset

2 kommenttia

  1. Outi sanoo:

    Niin todella totta. Kyllä niistä hyvistä jutuista mitä itse on löytänyt – tulee puhuttua ja kirjoitettua liikaakin. Mutta jokaisen meistä täytyy löytää se oma, itselle oikea tapa liikkua ja syödä tms. 🙂

    • Marko Suomi sanoo:

      Totta, täytyy löytää ja kun se löytyy niin tottakai siitä kannattaa hehkuttaa. Ehkä mä viittaan tuossa sellaiseen hehkutukseen mikä on enemmän piilotettua muiden juttujen väheksymistä kuin sitä että on vilpittömän innostunut omasta jutustaan.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: