Etusivu » girevoysport eli kahvakuulaurheilu » Nöyryys ja ylpeys – MM kultaa ja Denisovin opit

Nöyryys ja ylpeys – MM kultaa ja Denisovin opit

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

MM-kisat takana, nyt kotona perheen  kanssa viettämässä isänpäivää ja kelaamassa parin viime päivän tapahtumia. Kisat olivat iso kokemus, ensimmäistä kertaa MM -kisat kahvakuulaurheilussa Suomessa! Epäröin paljon mukaan lähtemistä ja oli oikeastaan aika epäuskoinen olo ennen kisoja että ihanko totta tällainen tapahtuu. Hatunnosto järjestäjille, jotka uskoivat asiaan ja veivät projektin maaliin!

Sain pinnistettyä ihan ok tuloksen, vaikka jännitys oli kovempi kuin esim. SM:ssä, oli myös tahto näyttää muista maista tulleille nostajille ja omallekin porukalle että ei anna periksi loppuminuuteilla. Sain omasta sarjasta MM-kultamitalin, mikä lämmittää tietysti kovasti mieltä.

Alla olevassa mun mielestä liikuttavassa ja vaikuttavassa videossa Ivan Denisov tekee maailmanennätyksen Long Cyclessä, 116 toistoa 2x32kg kuulilla. Katsokaa miten hän lopussa levittää kätensä ja sitten kumartaa syvään. Jotenkin tuo kolahtaa, näen siinä ensinnäkin ylpeyttä omasta suoriutumisesta ja toisaalta nöyryyttä elämän edessä siinä mielessä että hän ei olisi tuossa ilman valmentajansa, joukkueensa ja kisojen järjestäjien työtä ja tukea. Lavalla jokainen on äärimmäisen yksin itsensä kanssa mutta sinne päästäkseen tarvitsee muita ihmisiä.

Olen itse nöyryydessä liian hyvä ja ylpeydessä liian huono, olisi varmaan hyvä löytää siinäkin keskitie? Myös avun pyytäminen muilta on vaikeaa, vaikka se on välttämätöntä, hassua. Onko kyseessä liian hyvin sisäistetty suomalainen äärinöyryys / valenöyryys ja yksin selviämisen kulttuuri?

Nyt on aika väsyneet ja onnelliset tunnelmat, kisoista riittää miettimistä ja sulattelemista pitkäksi aikaa ja motivaatio treeniin sekä rakkaus GS:ään tuntuu kasvavan ja syvenevän taas. Kiitos todella paljon kisojen järjestäjille sekä erityisesti Suomen GS -porukalle, jotka näyttivät mitä on tsemppi! Ja isot tsempit tämän päivän ikämiehille, jotka juuri nyt nostavat Tampereella!

 

 

Mainokset

4 kommenttia

 1. spolk sanoo:

  Nyt olet asian ytimessä Marks, vaimo minulle kertoi tästä samasta asiasta, en koskaan poistu lavalta ylpeänä ja pystypäin noston jälkeen,oli tulos ollut mitä tahansa. Venäläiset tekevät toisin tuloksesta ja ulkomuodostakin riippumatta. Sama taitaa koskea useimpia suomalaisia nostajia.

  Tässä on kyse ihan perimmäisistä asioista, onko sallittua olla ylpeä itsestään/teoistaan, maastaan, väreistään tai tunnuksistaan, vai rankaiseeko yhteiskuntasysteemi tällaisesta toiminnasta/ajattelusta.

  • Marko Suomi sanoo:

   Uskon että meillä on tuossa paljon opittavaa itänaapurureilta. Voi olla ylpeä vaikka nyt kisasuorituksesta olematta paskantärkeä 🙂

 2. Kultaa!?!! Onneksi olkoon!! Mestari.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: