Etusivu » rauta » LC SM 2010

LC SM 2010

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Huh, olipas hienot kisat. Simo K oli hoitanut järjestelyt hienosti ja oli helppoa mennä paikalle nostamaan. Tein oman ennätyksen, 2x24kg 62 toistoa, mikä riitti juuri ja juuri pronssimitaliin. Olen tyytyväinen koska sain laitettua peliin kaikki mitä oli mutta samalla huomaan että on tarpeen alkaa tekemään ihan tosissaan hommia että pääsisin GS-tekemisessä askeleen eteenpäin. Olen todella ylpeä Ryhdin Kalle Pyykkösen setistä, siinä nähtiin todellista taistelua loppumetreillä. Ryhti edusti vahvasti 🙂 Se jäi vähän kaivelemaan että Hyvinkää sai paikalliskamppailussa ihan samat tulokset kuin Jyväskylä 🙂

Kaiken kaikkiaan taso on hyvä mielestäni, ja porukka tekee hienoa tekniikkaa. Sydäntä lämmittää katsella laadukasta GS-nostamista!

Tuossa linkki tuloksiin:

http://kahvakuula.fi/2010/10/03/long-cycle-sm-kuusamo-2-10-2010-tulokset/

Ja tässä Simon koostama kuvavideo, nostovideoita odotellessa.

Ihan sivujuonteena tästä, viime aikoina on ollut kuulakollegoiden kanssa juttua ”erilaisista” treenityyleistä, siis siinä mielessä että esim. kuntokeskuksen kuulajumpassa saatetaan opettaa joku nosto eri lailla kuin vaikka kisatreeneissä tai jotain sellaista. Siis ihan kuin olisi olemassa useita eri vaihtoehtoja nostaa painoa. Ja toki, niin onkin tavallaan kun otetaan huomioon yksilölliset välityjset jne, mutta uskon että kun laitetaan painoa lisää ja/tai toistomääriä kasvatetaan, kehon perusmekaniikka ja painovoima sanelee sen miten nostetaan turvallisesti.

Tosi kevyillä painoilla voi tehdä vaikka mitä kikkailuja mutta se voi olla lyhytnäköistä, sillä jos haluaa kuntoa kasvattaa, painoja tai toistoja on jossain vaiheessa lisättävä, ja tekniikan pitää kestää se. Kikkailla voi tietty täysin turvallisestikin, katsokaa vaikka kahvakuulajonglööräysvideioita kisoista venäjältä. Siellä on vauhtia ja vaarallisia tilanteita mutta homma perustuu siinäkin taitoon eikä siihen että yritetään väkisin keksiä ”erilaisia” nostotapoja.

Mun mielestä tässä ei ole kyse siitä että ”jos ei kisaa niin ei tarvitse tekniikkaa”, sillä kisaaminen ei liity mitenkään tekniikkaan suoraan. Kisoissa katsotaan kuka nostaa eniten hyväksytysti. Jos on hyvä tekniikka, edellytykset treenata niin ettei hajota itseään ja pärjätä kisoissa ovat olemassa, mutta ei se pakollista ole 🙂 Yleensä ottaen, jos haluaa kasvattaa kuntoa ja/tai parantaa kehonhallintaa, pitää perehtyä itse siihen oman kehon liikuttamiseen ja tietää mitä tekee ja miksi.

Ikävä kyllä välillä kaupallisessa Fitness -meiningissä usein tuntuu olevan vain idea viihdyttää ihmisiä sen sijaan että aidosti opetettaisiin liikkumista. Välillä kahvakuulakuvioissakin tuntuu olevan pointtina vain saada mahdollisimman moni hankkimaan edes yksi kuula jollain keinolla, vaikka se sitten olisi joku ihan liian kevyt tai muuten käyttökelvoton tuote. Onneksi on paljon hyviä valmentajia, jotka ymmärtävät nostamisen päälle, ja sitten on toisessa ääripäässä ”käärmeöljykauppiaita”, jotka eivät ole vielä ehtineet perehtyä itse tekemiseen mutta haistavat bisnesmahdollisuuden ja myyvät kuin viimeistä päivää.

Toisaalta, mistäs sellainen, joka ei ole vaikka koskaan kuulaa nähnyt, pystyy päättelemään onko ohjaaja tai valmentaja pätevä kuulan nostamisessa? En osaa sanoa, kertokaa minulle?

Pitkällä juoksulla vastuu on ihmisellä itsellään. Ei voi syyttää jotain huijarivalmentajaa jos itse ei vaivaudu perehtymään oman kehon toimintaan. Liikkeen itsessään pitäisi olla riittävä motivaattori. Vaikka tekniikka etenisi miten pitkälle tahansa, liikettä ei voi ulkoistaa muille.

Mainokset

2 kommenttia

  1. Outi sanoo:

    Olisipa ollut mahtava olla näkemässä kisoja. 🙂

    Minulla ei ole mitään kokemusta ohjaajien pätevyydestä, koska en ole kulkenut ohjatuilla ”tunneilla”. Se on k yllä jo harvinaisen selvää, että kahvakuulailutavat on monet.

  2. Boris Terzic sanoo:

    Would have loved to been there, sound awesome.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: