Etusivu » rauta » Aivoja, hyvinvointia ja koko maailma

Aivoja, hyvinvointia ja koko maailma

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Viime viikolla olin eräässä työseminaarissa Lontoossa ja siellä pääsin kuuntelemaan Susan Greenfieldin luentoa aivoista, niiden hämmästyttävästä kyvystä muuttua (=oppia) läpi elämän ja siitä miten meidän kokemuksemme tekevät meistä niitä ainutlaatuisia lumihiutaleita. Kellään muulla ei voi olla täsmälleen samoja kokemuksia ja elämyksiä, jotka siis muokkaavat aivojen herhoratayhteyksistä monimutkaisen ainutlaatuisen kokonaisuuden, ja tekevät meistä persoonia.

Tilasin heti rouvan uuden kirjan ID, ja se tulikin viikossa postissa.

http://www.bookdepository.co.uk/book/9780340936016/ID

Fyysisen harjoittelun ja aivokudoksen yhteys on tietty siinä että mitä enemmän jotain asiaa tekee, eli harjoittelee, sitä paremmaksi siinä tulee ja sitä paremmin sitä ymmärtää. Lisäksi mitä monipuolisemmin aivot ja keho saavat ärsykkeitä, sitä monipuolisemmin ne pystyvät ottamaan uutta oppia vastaan. Siksi kannattaa esim. tehdä paljon erilaisia kolmiulotteisia liikkuvuusharjoitteita, että kehittäisi kehon kykyä aistia raajojen asentoja yhä hienostuneemmin. Se auttaa lajitekniikan omaksumisessa ja parantamisessa jne. Just Do It on huippu slogan! Mikään muu kuin toistuva tekeminen ja aktiivisuus ei vie eteenpäin.

Idoliltani Frank Forenicich:ltaki tuli uusi kirja juuri, Change Your Body, Change The World, ja tilasin tietty senkin samantien. Alla yksi arvio, itse kirja löytyy Amazon.com:sta.

http://physicalliving.com/change-your-body-change-the-world-reviewed/

Frank hakee sitä näkökulmaa että meidän hyvinvointimme on tiiviisty yhteydessä esim. perheeseemme ja sitä kautta isompaan yhteisöön jne. Uskon että näin on, ja oma kokemuskin kertoo että siinä on perää. Vaikka en ole kirjaa siis vielä lukenut, pidän Frankin ajatusmaailmasta edellisten opusten perusteella, sillä hänen teksteissään hyvinvointi on aina paljon muuta kuin vain joku lihaksen pullotus tai rasvaprosentti, jota taas tylsä ja tympeä wellness -teollisuus pääasiassa puskee 🙂

Tuohon yhteisön hyvinvointiin liittyen, eräässä suomalaisessa tekstissä, en muista kenen kirjoittamassa, kerrottiin vanhemman vaikutuksesta lapsen hyvinvointiin, ja lause meni näin:

”vanhemman tärkein tehtävä on voida hyvin”.

Mainokset

2 kommenttia

  1. jake heke sanoo:

    Vanhemman tärkein työ on voida hyvin.Siihen voi ainoastaan sanoa perään: AAMEN PLOTTIS !

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: