Etusivu » rauta » Uutuus, laatu ja kestävyys

Uutuus, laatu ja kestävyys

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

300 vuotta vanha välinekin voi olla kuuma uutuus 🙂

”Kuntoilussa hittilajit vaihtuvat tiuhaan. Joidenkin mielestä esimerkiksi zumba on jo menneen kesän tuulia ja kahvakuula on nyt tärkein uutuus.”

http://yle.fi/alueet/helsinki/2010/09/kahvakuulalla_eroon_jenkkakahvoista_1963773.html

Tähän liittuu saumattomasti Ajattelun Ammattilaisen juttu:

http://ajattelunammattilainen.fi/2010/09/08/mista-tunnistan-laadun/

”Usein laadun tunnistaminen edellyttää alan tuntemusta. Hevimuusikko ei välttämättä osaa sanoa tuon taivaallista hiphop-kappaleesta. Jälkistrukturalistiprofessorille ovat tohtoriopiskelijan modaalilogiikan kehitelmät puolestaan täyttä hepreaa. Vasta kun tunnet jonkin alan riittävän hyvin, pystyt erottelemaan jyvät akanoista. Sivumennen sanoen, iänikuinen pop vastaan klassinen, teatteri vastaan teevee -kinastelu on tästä syystä täysin turhanpäiväistä. Kaikilta taiteenaloilta löytyy sekä laadukkaita helmiä, että kakkoslaatuista kuraa. Ala yksin ei määrää laatua – laadun tunnistaa vasta alaa tuntemalla.”

Ja toki tähän liittyy myös Piloxing ja kaikki muut ”uudet” jutut. Mun mielestä vaikuttaa siltä että tuo jatkuvasti uudistuva liikuntabisnes perustuu sille olettamukselle että ihmiset eivät hahmota omaa kehoaan oikeastaan lainkaan eivätkä ymmärrä liikkeiden mekaniikkaa tai mitään muutakaan siihen liittyvää. Miten muuten voisi pokerinaamalla väittää että Piloxing on jotenkin uusi tapa liikkua? En usko että on olemassa yhtäkään tapaa liikuttaa kehoaan mitä ei olisi ollut jo tuhansia vuosia sitten.

Kaikessa liikunnassa on paljon enemmän yhteistä kuin oleellisia eroja, uskon. Kun hahmottaa kehonsa eri asennoissa, voi omaksua suhteellisen helposti eri lajien tekniikoita tai ainakin ymmärtää mistä niissä on kyse.

Kestävyydestä vielä alla. Mun mielestä kahvakuula on kestävä keksintö, koska voin käyttää ihan hyvin treenaamiseen vaikka joskus 70 -luvulla tehtyjä kuulia, ja omat hankkimani kuulat voin vaikka testamentata jälkipolville. Ja edelleen ne kuulan nostamiseen liittyvät  liikkeet ja mekaniikat ovat olleet ihan samoja sekä 100 vuotta sitten että tulevat olemaan sitä  sadan vuoden päästä.

”Pitkäikäiset ja kestävät esineet sekä hyvin suunnitellut ympäristöt säästävät niin materiaaleja kuin energiaakin. Tämän ymmärsivät jo esi-isämme, jotka valmistivat tarve-esineensä yleensä omaan ja perheen käyttöön, pääosin paikallisista raaka-aineista.

Viidenkymmenen tai sadan vuoden käyttöikä esineelle tai rakennukselle ei ollut utopiaa. Esineet olivat sopusuhtaisia ja kauniita, ja ne toimivat juuri siinä tehtävässä, johon ne oli suunniteltu. Vaikka mainontaa ja markkinointia ei ollut, tieto taitavista tekijöistä levisi suusta suuhun ja kylästä kylään.”

http://www.hs.fi/paakirjoitus/artikkeli/Nykymaailma+on+t%C3%A4ynn%C3%A4+joutavia+esineit%C3%A4/1135260002747


2 kommenttia

  1. kukkal sanoo:

    Hahaa, no näin. 🙂

    ”Mun mielestä vaikuttaa siltä että tuo jatkuvasti uudistuva liikuntabisnes perustuu sille olettamukselle että ihmiset eivät hahmota omaa kehoaan oikeastaan lainkaan eivätkä ymmärrä liikkeiden mekaniikkaa tai mitään muutakaan siihen liittyvää.”

    Ehhheeee, lisäravinteet korjaa huonon koordinaation!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Arkistot

%d bloggaajaa tykkää tästä: