Etusivu » artikkelit » 34

34

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Tänään tuli 34 ikävuotta täyteen, olen siis saanut olla hengissä jo aika kauan ja toivottavasti jotain on tullut opittua. No, elämä toivottavasti jatkuu ja vuoden päästä olen jo ikämiessarjassa. Haastankin tässä kaikki itseäni nuoremmat voittamaan itseni GS:ssä (= kahvakuulaurheilu) esim. 11.9. Hyvinkään kisoissa tai vaikka LC SM:ssä, tekosyitä ei pitäisi olla 🙂

34 ei muuten ole numerona mikään kummoinen, vähän väliinputoaja. Wikipediasta löytyy mm. tällaista:  ”34 (thirty-four) is the natural number following 33 and preceding 35.” Tuolla mennään.

Sitten, kun treenilokista on kyse niin aiheen liittäminen treeniin. Itsellä jää synttäritreenit väliin koska reisi on revähtänyt mutta tässä vähän kulttuurin kautta näkökulmaa aiheeseen:

Voice of the Devil (William Blake)

William Blaken merkkiteoksen Marriage of Heaven and Hell osa 34 sattuu olemaan tuon otsikon mukainen. Siinä pohdiskellaan ihmisen järjen ja intohimon välisiä ristiriitoja.

Teksti vähän selkeämmässä muodossa, ja alla linkki lähteeseen sekä tulkintaan ja lopuksi vielä norjalaisen Ulver -orkesterin tulkinta ko. runosta, joka kannattaa kuunnella siinä taustalla.

”The voice of the Devil
All Bibles or sacred codes. have been the causes of the
following Errors.
1. That Man has two real existing principles Viz: a Body & a
Soul.
2. That Energy. calld Evil. is alone from the Body. & that
Reason. calld Good. is alone from the Soul.
3. That God will torment Man in Eternity for following his
Energies.
But the following Contraries to these are True
1 Man has no Body distinct from his Soul for that calld Body is
a portion of Soul discernd by the five Senses. the chief inlets
of Soul in this age
2. Energy is the only life and is from the Body and Reason is
the bound or outward circumference of Energy.
3 Energy is Eternal Delight”

”This section of the Marriage is a crucial one, for it comments upon the change of attitude which marks the creative man’s departure from tradition and from the limiting bounds of Reason. To walk with Satan and his children, called Sin and Death, takes courage and an overwhelming necessity of desire. Those whose desire is weak enough to be restrained will never experience either the tortures or beatific visions which alternatively appear to the traveler on the way to individuation.”

http://ramhornd.blogspot.com/2010/08/reason-desire.html

http://www.youtube.com/watch?v=NefUUo0_k3Q

Ai miten tämä liittyy treenaamiseen? ”change of attitude which marks the creative man’s departure from tradition and from the limiting bounds of Reason”

Kuinka monta kertaa te tavoitteellisesti treenaavat tai jossain lajissa kilpailevat tai jonkun lajin puolestapuhujat joudutte kohtaamaan sitä asennetta että ”tuossa ei ole mitään järkeä” tai ”en tajua miten sä jaksat” tai ”mikä sä luulet olevasi” tai ”en ymmärrä miksi teet noin kun kaikki muut tekevät näin”? Yms. Aika monta kertaa?

Pointtina on se että kun johonkin suhtautuu intohimoisesti, siitä saa mahdottomasti energiaa ja siihen haluaa perehtyä ja sitä haluaa kokea yhä uudelleen ja uudelleen. Mun tapauksessa kyseessä on kahvakuulaurheilu, jollain toisella se on jokin muu asia. Kun syventyy siihen omaan juttuun, siitä saa paljon sellaista kokemusta ja ymmärrystä itsestään että sitä on monesti vaikea selittää ulospäin mutta uskon että se yhdistää kaikkia johonkin aiheeseen intohimoisesti suhtautuvia. Intohimosta saa voimaa ja energiaa vaikka siinä ei aina olekaan ”järkeä”. Eli kaikille teille kanssaintoilijoille isot tsempit jatkamaan valitsemallanne tiellä!!

Mainokset

3 kommenttia

 1. Outi sanoo:

  Zumbassahan ei ole monenkaan mielestä mitään järkeä. Tai sitten käy niin kuin paikallislehti täällä kirjoittaa, että zumba on lahkolaismeininkiä… Loistavaa, tai vähemmän loistavaa, mutta kun jollekin asialle on sydämensä antanut, niin asiasta pitää olla ylpeä. Vaikkahan sitten zumbasta. 🙂 Tai saa nähdä. Liikunnan ohjaaminen saattaakin ollakin se juttu, vaikka minä sinua monta vuotta vanhempana sitä vasta aloittelen.

  Oikein paljon onnea näin syntymäpäivänä!

 2. JHR sanoo:

  Meillä töissä 34 on radiokoodi päihtyneelle henkilölle (yleensä sellaiselle, joka tarvitsee yösijan..) 🙂

  Onnea!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: