Etusivu » artikkelit » Tekniikka, jotain syötävääkö?

Tekniikka, jotain syötävääkö?

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Yritin keksiä jotain lisättävää tuohon alla olevaan Kukka Laakson tekstiin mutta se meni vain saman hokemiseksi. 🙂 Uskon että jollain lailla tuollainen asenne tekniikan harjoitteluun lajissa kuin lajissa kumpuaa jollain tavalla epävarmuudesta, jota yritetään peitellä kauhealla suorittamisella ja machoilulla. ”Entäs jos mun tekniikka ei olekaan hyvä, en ikinä opi sitä, apua voi voi”. Tiedän tämän (tai siis luulen tietäväni) koska itse treenasin 10 vuotta sitten juurikin ihan täysillä silmät ummessa ja räkä poskella. Olin hyvässä kunnossa mutta myös jumissa ja kärsin päivittäisistä kivuista, jotka johtuivat surkeasta potkutekniikasta yhdistettynä kauheaan tekemisen vimmaan 🙂

Tekniikkaa kuitenkin voi oppia, jos malttaa harjoitella. Jokainen voi parantaa koordinatiotaan jos keskittyy siihen, se ei tarkoita etteikö silti voisi treenata tehokkaasti, vaan se tarkoittaa että voi treenata entistä tehokkaammin ja ilman vammoja. Aikaa se toki vie mutta mihin tässä on kiire? Sitä paitsi, sen voi ottaa haasteena, koska mikä tahansa taito on sellainen mitä voi kehitää lopun ikää, mikä ei koskaan ole oikeasti ”valmis”, kuten kitaran soitto tai nyrkkeilyn jalkatyö tai tai chi:n liikesarjojen sulavuus. Ei ”tekniikka vastaan kunto ja voima” vaan ”tekniikka sekä kunto että voima”!

”Joskus kuulee sitäkin, että “ei tarvi opetella tekniikkaa jos ei aio kilpailla” – mutta en ymmärrä tuon lauseen sisältöä ollenkaan. Miten voi ylipäätään treenata, jos ei opettele ensin liikkeitä? Se, että näiden liikkeiden kanssa pääsee pitkiin sarjoihin, vaatii enemmän kuin pari kokeilukertaa. Mitä tahansa voi nostaa tai kiertää kerran tai pari, mutta nuo parin toiston sarjat ei mielestäni edes kuulu tähän juttuun – niinkuin ei painon pyörittäminen jalkojen välissä oikein liity kahvakuulaan.”

http://kukkalaakso.com/2010/08/12/ihanasti-fanaattinen-taidon-ja-tekniikan-puolesta/

Mainokset

2 kommenttia

  1. Naina sanoo:

    Auts… tämä upposi ” voi treenata entistä tehokkaammin ja ilman vammoja” 😀

    Kiire, kiire ja kiire. Se on tuo nykyajan synti. Kaikki pitäisi saada jo eilen.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: