Etusivu » artikkelit » Virhesilmä vs Eye Of The Tiger

Virhesilmä vs Eye Of The Tiger

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Vierumäen seminaarissa tuli puheeksi parissa esityksessä ja Mr. Kahvakuulan kanssa keskustellessa termi ”virhesilmä”. Jossain vaiheessa valmennuksessa (laji kuin laji) oli kuulemma hyväksi koettu asia kun valmentajalla oli hyvä virhesilmä, eli osasi kertoa harjoittelijalle mitä kaikkea tämä teki väärin ottelussa tai liikesuoritteessa.

Nykyisin painotetaan Kyösti Lampisen mukaan erilaista näkökulmaa, eli urheilijan ja liikkujan onnistumisten vahvistamista. Voi siis kertoa mitä tämä teki hyvin ja missä onnistui, sekä mitä kannattaa kehittää.

Kysymys kuului valmentajille: ”oletko virheiden nimeäjä vai oikean tekemisen tehostaja?” Tuota voi toki kysyä itseltäänkin jos liikkuu itsekseen eli on oman itsensä valmentaja 🙂

Olen ollut molempien koulukuntien vetämissä treeneissä ja olen varauksettomasti sitä mieltä että onnistumisten vahvistaminen on oikea tie: se motivoi oppimaan ja saa aikaan onnistumisen kokemuksia. Kaikesta löytyy virheitä mutta pääasia onkin saada liikkuminen ja tekeminen jatkumaan eikä tarkertua niihin.

Jos Rocky olisi jäänyt murehtimaan olematonta suojaustaan tai snagariheijarinsa teknistä vajavuutta, tuskin olisi voittanut Ivan Dragoa! 🙂

http://www.youtube.com/watch?v=VgSMxY6asoE

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: