Etusivu » artikkelit » Taidolla loppuun asti

Taidolla loppuun asti

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Treenasiko Mike Tyson siksi että halusi näyttää vahvalta? Vai treenasiko sen takia että halusi olla maailman paras nyrkkeilijä, ja näytti siltä miltä näytti kehon sopeutumisen ja geeniensä takia?

http://www.youtube.com/watch?v=BBEGQKrM3wQ

Entäs jos otetaan rinnalle joku, kuka on pumpannut lihaksensa ulkoisesti samannäköiseen kuntoon kuin Tysonilla? Ei osaa lyödä tai liikkua mutta näyttää vahvalta.

Sitten, molemmille tulee hankaluuksia, ja elämä vie mennessään akiiviuran jälkeen. Molemmat alkoholisoituvat ja jättävät treenaamisen pitkäksi aikaa, useiksi vuosiksi. Lihakset surkastuvat.

Kumman kanssa haluaisit nyrkkeillä tämän jälkeen? En tiedä faktaa mutta uskon että taito käyttää kehoa esim. nyt lyömiseen säilyy, kuten vaikka pyörällä ajamisen taito. Aivoissa on liikeradat tallella, ja vaikka ei ehkä ihan kulta-aikojen tilanteessa olisikaan, uskon että Mike voisi laittaa vielä aika teräviä lyöntejä 🙂

Pointti? No, mun mielestä lajissa kuin lajissa kannattaa panostaa taitoihin, joista on hyötyä lajille nyt ja voi olla hyötyä myöhemminkin. Esim. kamppailussa opitaan tasapainosta ja kehon painopisteestä, kahvakuulan nostamisessa opitaan minkä tahansa esineen nostamisen mekaniikkaa jne.  Liikkuvuusharjoittelusta oppii kehon asentojen hahmottamista. Arvokkaita juttuja, joiden kanssa joutuu tekemisiin koko loppuikänsä jossain muodossa, vaikka laji itsessään jäisikin jostain syystä pois tai vaihtuisi toiseen. Sen sijaan, jos vain pumppaa ja rasittaa lihaksia ilman taidon kehittämistä, mitä siitä jää? Rasitus on ohimenevää, taito säilyy.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: