Etusivu » artikkelit » Raakaa ja alkukantaista hyvinvointia

Raakaa ja alkukantaista hyvinvointia

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Miehillä on ongelma. Se on sellainen, että miesten hyvinvoinnista ei puhuta. Tai jos siitä puhutaan, se ei puhuttele koska se tehdään liian pehmeällä tavalla, jolloin luolamies ei ota sitä vastaan. Keppijumppaa ei kehdata tehdä koska se ei ole tarpeeksi äijää, vaikka se olisikin hyödyllistä. Naisille taas on kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä, tähän aiheeseen liittyen. Kuten esim. alla Marja Putkiston haastis, jossa käydään aika perusteellisella tavalla läpi pään asennon vaikutusta muuhun kehoon.

Mies tarvitsee alkukantaisemman motivaation hyvinvoinnin kehittämiseen. Pitäisi ymmärtää, että kun esim.  kehonhallinta paranee oikeanlaisella harjoittelulla, se salilla suureksi ja uhkaavaksi pumpattu lihas näyttää paremmalta sekä varsinkin uskottavammalta ja houkuttaa enemmän naaraita, kuin silloin kun kävellään köyryssä hauis pingottaen. Kun kehontuntemus ja hahmotus on parempi, on helpompi tapella joko kadulla tai kehässä. Ja silloin liituraitakin näyttää päällä ryhdikkäämmältä, joka luo vaikutelman vallasta ja auktoriteetista. Tai pitäisi tuoda esiin se, että kun ei ole turhia kremppoja, jotka johtuvat liikkuvuusharjoittelun puutteesta, saa paremmin unta ja testotasot ovat luontaisesti sitä kautta korkeammalla, mikä taas houkuttelee naaraita ja pelottaa muita koiraita. Jumi ei ole voimaa vaan hölmöilyä, joka ei vie ketään eteenpäin. Gladiaattoreilla, sotilailla ja MMA -ottelijoilla ei ole varaa olla jumissa, miksi siis konttorisoturilla tai saliharrastajalla olisi siihen varaa? Tässä taistellaan kuitenkin pohjimmiltaan samoista resursseista! 🙂

Kiitos muuten Osmo Tammisalolle tästä perusoivalluksesta, jonka hienossa parinvalinnan biologiaa käsittelevässä kirjassa käydään läpi mm. sitä miksi koiraan tarvitsee evoluution kannalta näyttää vahvalta ulospäin.

Tuossa nyt siis se Marja Putkiston haastis:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2010/06/tietokonetyo_vanhentaa_ja_rumentaa_eniten_1746370.html

Mainokset

7 kommenttia

 1. Hyvä postaus, Marko! Ellei ota nykypäivän ”luolamies” hyvinvoinnin tärkeää sanomaa vastaan, niin vielä vähemmän se näyttää hetkauttavan luolamiehen pehmeämpää versiota, nallekarhumaista ”sohvaperunaa”! ;D

  • Marko Suomi sanoo:

   Samat luolavaistot ne siellä sohvallakin jylläävät, uskon. Mua itseä harmittaa se, että en oikein tiedä ketään sellaista roolimallia miehille tässä asiassa. On kaikenlaisia lihaskimppuja jotka mainostavat jotain mutta kokonaisvaltaista näkemystä on harvoilla, ja vielä niin että itse eläisivät kuin opettavat.

   Pitäisi opetella olemaan kokonaisvaltaisesti terve eläin 🙂 Ihan liikaa mun mielestä keskitytään yksittäisiin fyysisiin ominaisuuksiin ja juurikin lihasten erottuvuuteen, kun mun mielestä pitäisi ottaa mukaan isolla kädellä yleinen liikkumisen taito ja joku ”itsensä kuuntelu”, koska se edistää noita kaikkia asioita.

 2. Tuoppi sanoo:

  Nykyisen miehen vertaaminen luolamieheen evoluution kautta on vähän sama asia kuin, että evoluutiota ei olisi tapahtunut ollenkaan. Ihmiskunnassa naisille kelpaavat myös kovin erilaiset miehet. Ihminen rinnastetaan nykyään turhan usein eläimeen ottaen huomioon, että eläimillä ja ihmisillä on kovin suuria eroja. Eläimet elävät hyvin voimakkaasti viettipohjaista elämää kun taas ihminen pystyy tietoisesti tekemään valintoja.

  Sori vaan, mutta evoluutionbiologiaa ja -psykologiaa sotketaan nykyään kyllä aivan turhaa joka paikkaan. Selviytymisvietit ym. erikseen, mutta vahvimpien selviytymisestä ja luonnollisesta valinnasta olemme onneksi päässeet jo eteenpäin. 🙂

 3. Marko Suomi sanoo:

  Tammisalon kirjassakin tuosta samasta puhutaan, eli evoluutiolla on osansa isossa mittakaavassa ja keskimäärin mutta se ei tarkoita että kaikkien yksilöiden valinnat olisivat tietynlaisia. Mun näkökulmasta tärkeää on fyysisyyden huomioiminen liikkumalla niin kuin se on meille luontaista liikeratojen kannalta, ei se että leikittäisiin olevamme jossain menneessä ajassa.

 4. tuomas sanoo:

  Ok. No, sittenhän olemme asiasta suunnilleen samaa mieltä.

  • Marko Suomi sanoo:

   Voi olla, uskon itse että ihmisten toimintaan vaikuttavat vahvasti sekä vietit että tietoiset päätökset, eli lopputulos on aikamoista sekamelskaa välillä 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: