Etusivu » rauta » Voimavalmennusseminaarin jälkihöyryt

Voimavalmennusseminaarin jälkihöyryt

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Huh, olihan viikonloppu. Kalvosulkeisia, hyviä esityksiä, ei niin hyviä esityksiä, vanhoja ja uusia tuttuja, hieman treeniäkin, aika vähän unta ja vähän tanssia – totaalinen paketti. Mutta mitä jäi käteen?

Omasta mielestäni äkkiseltään muistiinpanoja selaillen huippukohdat:

Kyösti Lampisen valmennuksen perusteet, ja varsinkin itsetutkisteluun ohjaavat kysymykset valmentajille.  Sillä ”haaste” ei ole etteikö olisi lahjakkaita urheilijoita tai liikkujia vaan se että heihin vaikuttavat henkilöt eli valmentajat eivät välttämättä ole niin kokeineita tai osaavia kuin olisi hyvä. Esimerkkejä kysymyksistä: Oletko virheiden nimeäjä vai oikean tekemisen tehostaja? Mistä tiedät että tänään urheilijasi taito kehittyi? Mitä välittämisesi on ja miten se ilmenee käytännössä? Minkälainen ilmapiiri harjoituksissasi vallitsee? Jne. Näitä oli paljon ja ne ovat erittäin hyvää materiaalia mielestäni.

Jaakko Kailajärven tekniikan korostus: hallitaanko nostotekniikat ja niiden perusteet? On turha miettiä tehoja tai kiloja jos perustekniikkaa ei osata. Jaakko näytti myös joukkueensa kanssa käytännössä paljon erilaisia harjoitteita lämmittelyyn ja yleiskuntoiluun.

Kukka Laakson selväsi koko seminaarin eläväisin esitys kahvakuulaurheilusta, ja Aapo Kilpelän hauskoja kommentteja herättänyt OALC demo lavalla. Myöhemmin keskustelimme näistä asentojutuista vaikuttavan selkäspesialisti Jarmo Ahosen kanssa, ja sieltä tuli vahvistus sille että kaikki ei aina ole sitä miltä päälle näyttää eli kontrollin ja taidon kanssa voi olla ja tuottaa voimaa muistakin kuin täysneutraalista asennosta. Oli hienoa nähdä rakasta lajia isolla lavalla hyvin esitettynä!

Huipentumana ja kliimaksina juurikin sitten aivan viimeisenä esityksenä Jarmo Ahosen (olen tämän kaverin kova fani tästä päivästä alkaen) selkään ja sen harjoittamiseen liittynyt spektaakkeli. Olin vaikuttunut kaverin asiantuntijuudesta sekä kokonaisvaltaisesta asennoitumisesta harjoitteluun yleensä. Liikkuvuusharjoittelun merkitys korostui, se että valmentajan pitää auttaa harjoittelijaa löytämään tuntuma omista asennoistaan jotta hän voisi ottaa sen kehittämisestä vastuun itselleen. Asennon ja liikkuvuuden harjoittaminen dynaamisesti jatkuvasti kehitettävänä taitona, joka on tasan yhtä tärkeää kuin voimaharjoittelu itse. Kehon hallinnan, hahmottamisen ja liikkuvuuden kehittämisen opetteleminen on ehkä jopa koko eliniän kestävä prosessi, kuka tietää, mutta se on äärimmäisen tärkeää.

Yhteistä näille kaikille oli perusteiden ja tekniikan hallitsemisen merkitys. Ja valmentajan/ohjaajan vastuu näiden asioiden huomioimisessa.

Paljon muutakin pyörii mielessä. Sekaan mahtui sellaistakin mistä ei oikein jäänyt mitään mieleen mutta sellaista se on. Ehkä olisi hyvä laittaa esityksille selvempi runko ja aikarajat sekä pientä yleisön aktivoimista esim. keskustelutehtävien tai jonkun fyysisen kokeilun merkeissä?

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: