Etusivu » artikkelit » Herran pelko on tyhmyyden alku

Herran pelko on tyhmyyden alku

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

 • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Varpu on päässyt levittämään viisaita näkemyksiään nyt Suomen keltaiseen lehdistöön, mikä on mielestäni äärimmäisen hyvä juttu:

http://blogit.iltalehti.fi/varpu-tavi/2010/05/02/sokerihumalaisten-bileet-jatkuvat-2/

Tuo mun blogitekstin otsikko viittaa siihen että mun mielestä Suomessa (voi olla että muuallakin) on käsittämätön auktoriteettiusko, jopa ihan naurettavan typeriin asioihin liittyen. Esim. tuo jauhojen, sokerin yms. jatkuvat tuputtaminen leipätiedotuksen ja virallisen ruokapyramidin suunnalta. Kun se on virallista, sen täytyy olla totta? Tuossakin asiassa voisi auttaa ihan sellainen juttu kuin oman järjen käyttö. Jos tuote on ”light”, miksi siinä on sokeria? Mihin ihminen yleensä tarvitsee sokeria? Mihin tarvitaan makeutusaineita? Miten eläimet selviävät ilman light -tuotteita? Miten selvittiin kymmeniä tuhansia vuosia ilman niitä?

Toinen asia on liikunnassa vastaan tuleva kestävyysliikunnan sokea palvonta. Kestävyys on tietenkin tärkeää mutta se on vain yksi osa isosta kokonaisuudesta.

Mistä johtuu että täällä hypätään heti kun herra/rouva Tohtori, Ammattilainen yms. Guru kertoo miten asiat muka ovat? Miksei perehdytä perusteisiin ja ajatella itse? Miten on mahdollista että aikuinen ihminen ei suostu nostamaan yli 4kg:n kahvakuulaa, jonka alle kouluikäinen lapsi saa helposti nostettua? Miksi tarvitaan ammattilainen kertomaan se, että jos ei kehoa rasita, se kuihtuu ennen aikojaan?

Niin paljon kysymyksiä, niin vähän aikaa 🙂

Kaiken tämän avautumisen jälkeen, käytännön vinkki terveyteen simppelisti: minimoi sokerin sisäänotto, pidä karkkipäivä kuitenkin koska mässäilykin on hauskaa, maksimoi laaturavinto, nuku ainakin 7h yössä, treenaa monipuolisesti pitkin viikkoa vaikka edes 10min kerrallaan, kävele ulkona, älä koskaan osta Iltalehteä tai lue sen lööppejä mutta lue Varpun blogia, hanki Harren Valmennusoppi -kirja, perehdy ravitsemuksen ja liikunnan perusteisiin, ole kiitollinen. Huom! Tämä Metodi on Tavaramerkitty, koska tänä päivänä mikään, mitä ei ole tuotteistettu, ei voi tietenkään toimia.

Mainokset

2 kommenttia

 1. Outi sanoo:

  Huomasin myös eilen Varpu Tavin blogikirjoituksen ja olen lukenut myös hänen toimittamansa kirjan, josta pidin kovasti. Olen ihan käytännön kokemuksen kautta todennut Suomessa annettavat ns. ravintosuositukset itselleni sopimattomiksi. Mahdottomasti tosiaan leipää ja pitäisi syödä koko ajan. Selvästikään kaikille ihmisille ei sovi samanlainen ravinnon koostumus eikä välttämättä edes samanlainen ruokailuaikataulu.

  Olen kiinnostuneena lueskelleut myös Ayuerveda-kokkien näkemyksiä erilaisista ihmistyypeistä (doshat) ja tämän huomioimisesta kun haetaan sopivaa ruokavaliota.

  • Marko Suomi sanoo:

   ”Selvästikään kaikille ihmisille ei sovi samanlainen ravinnon koostumus eikä välttämättä edes samanlainen ruokailuaikataulu.”

   Tämä on mielestäni ns. asian yhdin ja tosi tärkeä pointti, ja se pätee varmasti liikuntaankin. Eli jokaisen pitäisi nähdä itse sen verran vaivaa että perehtyy hieman asioiden perusteisiin ja kokeilee mikä itselle sitten oikeasti toimii. Ja jos vielä ne asiat saa linjaan sen kanssa mitä ns. tavoittelee vaikka ruokavaliolla ja liikkumisella niin voisi olla ihan hyvä paketti?

   Ikävää tietysti on että tuollainen paketti ei ole hyllyltä ostettavissa, nettikaupasta tilattavissa tai mitenkään muutenkaan ulkoistettavissa Asiantuntijalle vaan vaiva ja työ pitää tehdä itse ja siinä menee aikaa. 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: