Etusivu » kahvakuula » Kasvisruokapäivä ja verikosto ja hyvinvointi

Kasvisruokapäivä ja verikosto ja hyvinvointi

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Alla olevassa ensimmäisessä videossa käytetään keskiajalla kirjoitetun Noitavasaran eli Malleus Maleficarumin lajityypin kaltaisia argumentteja kasvisruokapäivää vastaan. Kyseessä on siis Helsingin Kaupunginvaltuuston kokouksesta kuvattu ihan oikea video, eli siis ei mikään satiiri vaikka siltä vaikuttaa. Vaikuttaa siltä että joidenkin mielestä kasvisruokapäivä on melkeinpä itsensä Belzebuubin salajuoni 🙂

Video herättää kysymyksiä, mm. miten on mahdollista että tuollaisia mielipiteitä esittävät ns. valistuneet ihmiset, jotka ovat sentään valittu päättämään muiden asioista. Ihan kuin kansan joukosta valittu ihminen jotenkin sitten yhtäkkiä olisikin kaikkien asioiden asiantuntija ja muiden yläpuolella moraalisesti, älyllisesti ja vielä jopa tunne-elämältään tasapainossa? Vai onko kyse siitäkin että suurinta osaa ei vain kiinnosta mikään muu kuin oma napa ja lähin elinpiiri, ja näin ollen on parempi että joku muu hoitaa ne yhteiset asiat?

No, kenen vastuulla tämä sitten on? Pitäähän jonkun olla vastuussa, eikö? No, V For Vendetta, Alan Mooren loistava teos (josta on tehty myös kohtuuhyvä leffa), kertoo sen:

”How did this happen, Who is to blame?

If you are looking for the guilty, you only need look into a mirror.”

Kuka ne ihmiset on sinne äänestänyt? Kuka on äänestäessään oikeasti perehtynyt kyseisten ihmisten kaikkiin taustoihin? Eihän siihen ole kellään aikaa nykyään. Kunhan sinne joku menee päättämään asioista, ettei minun tarvitse niitä miettiä. Vai miten se menee?

Tässä vielä toinen pätkä:

”In fact, let us not mince words… The Management is terrible! We’ve had a string of embezzelers, frauds, liars and lunatics making a string of catastrophic decisions. This is plain fact. But who elected them? It was you! You who elected these people! You who gave them the power to make your decisions for you! While I’ll admit that anyone can make a mistake once, to go on making the same lethal errors century after century seems to me nothing short of deliberate. You have encouraged these malicious incompetents, who have made your working life a shambles. You have accepted without question their senseless orders. You have allowed them to fill your workspace with dangerous and unproven machines. You could have stopped them. All you had to say was ”No”. You have no spine. You have no pride.”

V ottaa toki aika kovan kannan, onhan hän ääriliikkeen edustaja. Pointti on silti mielenkiintoinen. Jos puhutaan vaikuttamisesta asioihin yleensä, missä vaiheessa vastuu siirtyy itsen ulkopuolelle?

Tämä liittyy treenaamiseen ja hyvinvointiin siten että elämme aika vahvasti äärimmilleen erikoistuneiden ammattilaisten sanan ja auktoriteetin varassa. Hyvinvoinnin valta ja vastuu on luovutettu spesialisteille, joista joku tuntee nivelet, toinen lihakset, kolmas ruuansulatuksen ja neljäs hormonitoiminnan. Silti, jos vastuuta kokonaisuudesta ei ota itse juuri nyt (ei esim. ensi maanantaina), en usko että pötkii kovin pitkälle, koska kaikkien neuvojen, pillereiden ja luettujen kirjojen jälkeen jää jäljelle se yksi asia mitä ei voi koskaan ulkoistaa: toiminta.

Huom! En väitä että olisin itse mikään malliesimerkki vastuun ottamisesta mutta siksihän näitä osaksi kirjoittelee että tajuaisi itsekin 🙂

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: