Etusivu » kahvakuula » Liikkuminen, liikunta ja urheilu

Liikkuminen, liikunta ja urheilu

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Frank F kirjoittaa liikkumisesta ja liikunnasta, miksi ne ovat eri asia ja miten suhtautumisella omaan tekemiseen voi vaikuttaa mielekkyyteen:

http://blog.exuberantanimal.com/just-don%e2%80%99t-do-it-the-case-against-exercise/

  • ”Exercise tends to be single plane; functional movement is multi-joint and multi-plane.
  • Exercise is monotonous; movement is engaging.
  • Exercise is specialized; movement is diverse.
  • Exercise is scripted; movement is authentic and intuitive.
  • Exercise is performed according to a program; movement is opportunistic.
  • Exercise feels mechanized and forced; movement feels expressive and creative.
  • Exercise is a means towards an end; movement is an end in itself.”

Valery Fedorenko taas kertoo kokemuksistaan ammattiurheilijana, miten eteenpäin menemisen eli kehityksen salaisuus on säännöllisyys ja sisäinen motivaatio. Vaikka kahvakuulaurheilu onkin periaatteessa samojen liikeratojen toistamista, se että siinä kehittyy taidollisesti ja fyysisesti antaa paljon sellaista mitä ”vain jumppa” ei anna. Mutta, salaisuus on myös sekin, että siitä saa vain niin paljon kuin sille antaa.

http://www.ickbgirls.com/valery-fedorenko-interview/

”I had to have discipline with my schedule like 100% of the time.  That’s THE secret. [Valery laughs] Training needs to be stable.  It’s like 50% of your results actually.  A lot of people don’t realize that a stable training schedule is that important.”

Fedorenko: Patience and focus are big ones. I think great lifters must be eager to do well, but have to be patient to wait for it, and focus hard to achieve it. Without stability, a kettlebell lifter will not get far. A chaotic life or mind will not work after a certain level.  Sometime during the early steps of kettlebell sport lifting, a great athlete must become a fanatic for this sport. They cannot be in it for money because money can’t make you work this hard. I’m always happy to find that the greats are always humble. They talk about what they did, and they are proud of it, but they know that there is someone out there, many in fact, that have the same ambition, skill, capacity, reason etc. to do the same or better. When they meet their likes, they respect them because they know what kind of people they are. Arrogance has no place in this sport.”

Mielestäni Frank F.n juttua ja Valery Fedorenkon ajatuksia yhdistää se, että kummassakin tilanteessa mennään eteenpäin sisäisen motivaation johdattamana. Kun liikkuu liikkeen itsensä takia, tai kun treenaa lajia lajin takia, ei ole väliä miltä näyttää ulospäin tai mitä naapurikin sanoisi tai onko verkkarit uusinta mallia tai oliko treeni maailman kovin tai onko kyseinen tapa liikkua tai laji nyt juuri trendikkäintä hottia. Silloin kun on sisällä liikkeessä, asiat loksahtelevat paikoilleen, tietää tarkalleen miksi tekee ja mitä tekee ja on juuri siellä missä pitääkin.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: