Etusivu » kahvakuula » Muutos

Muutos

RSS FB:ssä ”tapahtuu”

  • On tapahtunut virhe; syötteen palvelin ei luultavasti vastaa. Yritä myöhemmin uudestaan.

Flickr-kuvat

Mainokset

Frank Forenchic:n mukaan kaikki oppimine on fyysistä muutosta, sillä kun oppii uuden asian, uusia ratoja muodostuu aivoihin. Oppiminen taas vaatii harjoitusta, joka tarkoittaa käytännössä jonkun sellaisen asian tekemistä, mitä ei ole ennen tehnyt. Lea Babautan mukaan taas uuden tavan oppiminen vaatii sen toistamista 21 päivän ajan suunnilleen. Siinä ajassa arkeen mukaan otettu uusi asia muuttuu tottumukseksi, eli varmaankin tavallaan aivoihin piirtyy sekin asia jollain tavalla. Tuon voi nähdä niin että minkä tahansa asian voi opetella kun vain toistaa sitä tarpeeksi kauan.

Oli miten oli, voi ajatella että kaiken harjoittelun ydin on jonkun asian muuttaminen (Obama -style, kuten tuossa videossa). On joku asia x, johon haluan muutosta, esim. vuodenaikaan sopivasti fyysinen kuntoni (klassinen keväällä uusi elämä -projekti). Se ei muutu miettimällä, stressaamalla, lukemalla vaan tekemällä. Käytännössä tekemällä valinta siitä päivittäin teenkö asialle jotain vai en. Ystävä, joka ammatikseen hoitaa mm. ihmisten fyysisiä vaivoja, sanoo että jonkun vaivan suhteen voi tehdä töitä että se menisi parempaan suuntaan tai sitten antaa sen olla ja antaa sen samalla pikku hiljaa pahentua ja kroonistuakin (riippuu toki vaivasta). Valinnan voi tehdä vain jos on tietoinen asiasta,  eli on tyytymätön johonkin ja tiedostaa oman toiminnan merkityksen sen suhteen.

Jos tekemistä ei tapahdu, ei tapahdu muutoksia fysiikassa eikä aivoissa. Voi syyttää säätä, muita ihmisiä, työpaikkaa, yhteiskuntaa tai mitä tahansa mutta elimistön kannalta syyllä ei ole merkitystä, vain sillä tapahtuuko mitään vai ei. Omalla kohdalla tämä on tullut vastaan esim. siinä että olen tuskaillut treenitulosten kanssa mutta en ole treenanut, ei mikään paras yhtälö 🙂

Mainokset

1 kommentti

  1. jake heke sanoo:

    Muistaakseni Spolkki kertoi: Rudnev opetti Morozoville tempauksen tekniikkaa 14 päivää peräkanaa ja Morozovin recordi nousi 140:stä…..170:neen! Olisikohan siinä auttanut tuo jokapäiväinen opettelu ja tekniikka selittäisi tuon ison parannuksen!
    PS. Krooninen sairaus menee koko ajan eteenpäin,ellei sille tehdä jotain parantavaa!(treeniä,hoitoa yms)
    Vaikka se olisi oireeton vuosia!
    Pienikin muutos voi pysäyttää etenemisen ja lähteä parantamaan ongelmaa!

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

Arkistot

%d bloggers like this: